Maali- ja tapettivalinnat: Valmista pintaa!

Kaupallinen yhteistyö Aveo shop

Mietimme pitkään seinäpintojen valintoja. Emme halunneet maalata seiniä vain valkoiseksi, vaan valita myös jotain hieman erityisempää. Aluksi mietimme, että tapetteja tulisi useampaan huoneeseen, mutta lopulta päätimme, että tehostetapetit tulevat vain lastenhuoneisiin ja kaikki muut seinäpinnat sekä tehosteseinät ovat maalattuja.


Valkoisen valinta ja tehosteseinät

En ollut ajatellut etukäteen, että pelkästään valkoisen valinta voisi olla vaikeaa. Erilaisia valkoisia sävyjä on paljon ja ne näyttävät eri valaistuksessa erilaiselta. Olimme jo valinneet perusväriksi Tikkurilan Paperin, kunnes aloimme miettimään onko se kuitenkin liian valkoinen. Näyttäisivätkö listat ja väliovet keltaisilta vitivalkoisen seinän vieressä? Monessa uudiskohteessa käytetään tätä Paperin sävyä ja jotenkin myös me mielsimme, että se on "oikea" valinta.

Pääsimme katsomaan erääseen uudiskohteeseen heidän seiniään ja sen jälkeen teippasimme eri valkoisen sävyisiä maalikortteja vuokra-asuntomme keittiön seinän "täyteen". Ne alkoivatkin näyttää eri sävyisiltä, kun viereen toi tehosteseinien värejä. Lopulta päädyimme turvalliseen Tikkurilan valkoiseen, minkä pitäisi sointua hyvin "kaiken" kanssa.

Meidän makuuhuoneeseemme valitsimme turvallisen Tikkurilan Laastin. Sitä meillä oli myös edellisen kotimme makuuhuoneessa ja se toimii! Muille seinille makuuhuoneeseen valitsimme Tikkurilan Kaoliinin, mutta vielä en osaa sanoa erottuuko se juurikaan valkoisesta. Odotan, että saamme taloon lattiat ja "kunnon" valot, niin sen jälkeen on helpompi arvioida seinien valintojen onnistuminen.

 

Olohuone ja keittiö ovat yhtenäistä tilaa ja niiden seinien värejä ja tehosteita pyörittelimme pitkään. Aluksi olohuoneeseen oli tulossa tapetti ja lopullisessa suunnitelmassa koko tehosteseinän paikka vaihtui. Meille tulee taloon paljon vaaleita sekä harmaita pintoja.

Olohuoneen ja keittiön iso yhdistävä seinä sai värikseen Tikkurilan Decogrey sävyn 1915. Tähän oli jo valittuna astetta tummempi sävy, mutta viime hetkillä vaihdoin sen vielä vaaleampaan. Nyt sitten valmiissa pinnassa arvomme edelleen, että olisiko sen kuitenkin pitänyt olla tummempi :)


Esikoisen huoneeseen tuli tehostemaaliksi Tikkurilan Lepo. Lapsen toiveena oli vihreä ja hän sai valita maalikorteista sopivimmin. Tämä valinta onnistui hyvin! Tykkäämme kaikki tosi paljon lopputuloksesta!


Lastenhuoneiden tehostetapetit

Kahden pienemmän lapsen huoneeseen valitsin tapetit. Aluksi näiden valinta tuntui vaikealta, mutta aika nopeasti huomasin, mitä olen etsimässä. Valintaa hieman vaikeutti se, että en löytänyt haluamiani tapetteja kaupasta, joten jouduin tekemään lopullisen valinnan tietokoneen ruudun kautta. Valintaa taas helpotti se, että löysin molemmat haluamani tapetit samasta verkkokaupasta: Aveo Shopista.

Aveo Shopissa on valtava valikoima erilaisia lastenhuoneen (ja muitakin!) tapetteja. Vaikka olinkin lopulta vakuuttunut valinnoistani, niin olisin löytänyt monta muutakin meille sopivaa tapettia. Meille kuitenkin valikoituivat siis Scion Mr Fox Snow sekä Ferm Living Half moon minttu.

Mr Fox Snow

Mr Fox tapettia on saatavilla monen eri värisenä. Mallikuvat on Aveo Shopista ja nämä kaikki värit ovat heidän valikoimissaan. Me päädyimme neutraaliin Snow-väriin.


3-vuotiaan huoneeseen valikoitui Ferm Living Half moon minttu. Halusin tapetin, mikä kestää aikaa ja sopii pienelle lapselle useamman vuoden ajan. Voihan toki olla, että sisustusinnostus iskee jo aikaisemmin, mutta tapetin takia se ei todennäköisesti ole kuitenkaan tarpeellista.


Myös Half moon tapettia on saatavilla kahdessa eri värisävyssä, minttua sekä mustaa.
Kuvat: Aveo Shop

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)