Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Vaikka raksalla ei tapahdu tällä hetkellä mitään, olemme taustatöinä miettineet laatta- ja muita materiaaleja. Kylpyhuoneen ja wc:n laattoja olemme miettineet kesästä saakka! Jo asuntomessuilta yritimme löytää ideoita ja syksyn aikana olemme käyneet usemman kerran RTV:llä katselemassa ja valikoimassa.

Meille kuuluu tietyt laatat vakiona ja olemme yrittäneet tehdä valintoja niiden joukosta. Jossain yritämme pysyä vakiobudjetissa ja tämä on yksi niistä. Tosin, kun valinnat eivät yhdessä vaiheessa tuntuneet edistyvän, katselimme jo muitakin mallistoja, mutta palasimme lopulta takaisin vakioihin. Vakiolistalla on Carnaby laattoja sekä Mineral kuvioisia pintoja. Eteiseen valitsimme 30x30 kokoisen Mineral Grey laatan. Se on vaalea, mutta kuitenkin siinä on väriä. Mineral-kuvioinen pinta antaa elävyyttä ja pientä kontrastia muuhun lattiaan, mikä jatkuu eteisestä eteenpäin.


Valinnan vaikeus - erillinen wc

Ihan alunperin olimme ajatelleet, että lattioihin tulee tumman harmaata ja seiniin valkoista sekä yhdelle seinälle jokin tehosteväri. Mikään yhdistelmä ei kuitenkaan tuntunut loppujen lopuksi hyvältä. Olin syksyllä hotellilomalla ja siellä hotellin kylppärissä oli vaalea lattia ja tummat seinät. Tämä yhdistelmä näytti tosi kivalta ja meninne heti seuraavalla viikolla RTV:lle. Myyjä sai meidän ajatukset vahvistumaan ja saimme suunitelmista hahmotelmakuvat. Olemme saaneet erittäin hyvää palvelua Tampereen RTV:ltä, vaikka emme suoraan edes osta sieltä laattoja.


Eli päädyimme, että laittaisimmekin kylpyhuoneeseen, kodinhoitohuoneeseen sekä erilliseen wc:hen vaalean lattian. Lattioihin tulee nyt todennäköisesti Carnaby street light grey. Se on aika vaalea, melkein valkoinen, missä on pieni harmaan sävy.

Wc:hen tulee valkoiset kalusteet, joten kaipasimme seinille jotain ilmettä. Alunperin sinne piti siis tulla vain tehosteseinä ja loput valkoista, mutta jotenkin kolmen eri värisen laatan yhdistelmä ei lopulta tuntunut kivalta. WC:hen valitsimme kaikkiin seiniin Carnaby wall grey. Se on jo selvästi harmaa, mutta kuitenkin silti vielä vaalea.

Kylpyhuone ja kodinhoitohuone

Kodinhoitohuone, kylpyhuone ja saunan lattia ovat kaikki periaatteessa samaa tilaa, joten halusimme sinne ehdottomasti kaikkiin saman lattialaatan. Myös tänne siis tulee nyt vaalea lattia, sama Carnaby street light grey, kuin wc:hen.

Kylpyhuoneeseen halusimme tumman harmaata ja sinne päädyimme laittamaan yhden tehosteseinän, mikä on Carnaby wall dark grey. Muille seinille tulee samaa väriä, kuin lattia eli Carnaby wall light grey. Näin saimme tehosteseinän, mutta kokonaisuutena värejä tulee kuitenkin vain kaksi.


Muut pinnat - tapetti vai maali?

Olemme miettineet myös kuumeisesti muiden huoneiden seinäpintoja. Laitetaanko tehosteeksi tapetteja vai maalia? Onko kaikissa muissa seinissä perusvärinä valkoinen vai laitetaanko jotain muuta sävyä? Ja mikä valkoisen sävy?

Kahden pienimmän lapsen lastenhuoneeseen tulee tapettitehoste, mutta kaikki muut pinnat muualla talossa todennäköisesti maalataan. Makuuhuoneeseen valitsimme tehosteeksi Tikkurilan "Laasti" sävyn. Sitä oli myös edellisen kotimme makuuhuoneessa ja se oli tosi toimiva. Kuvassa meidän vanhan kodin makkari.

Kuva myyntikuvistamme (välittäjänä Huom! Kuva heidän valokuvaajan ottama)

Olohuoneeseen tarvitaan jotain väriä ja esikoinen saa valita omaan huoneeseensa itse tehostevärin. Olimme jo päättäneet kerran, että perusvärinä seiniin tulee Tikkurilan "Paperi", mutta sekin on alkanut nyt mietityttämään. Jos sittenkin jokin muu sävy?

Tikkurilan sivuilla on muuten kiinnostava artikkeli valkoisen valinnasta: Näin löydät täydellisen valkoisen sävyn.

Lue myös:

Keittiösuunnitelmia ja uusia ideoita
Marraskuun kuulumisia - Odottavan aika on pitkä, kun mitään ei tapahdu
Asuntomessuilla Kouvolassa




Kommentit

  1. Tuo valinnanvaikeus on kyllä niin tuttua! Meilläkin on juuri wc-laatat suunnitteilla uusittuun kylppäriimme täällä Tampereella. Harmaa ja valkoinen on aina aika varma valinta. Vähän olen myös leikkinyt ajatuksella laittaa jotakin todella räväkkää, kuten vaikka aniliininpunaista.

    VastaaPoista
  2. Vaihtoehtoja löytyy, se tekeekin joskus siitä vaikeaa. Meidän laatat juuri saapui, kylpyhuoneremontti alkaa viikon kuluttua. Kovasti odota, että saa laatoitustyöt tehtyä. Tulee ihan uudenlainen ilme. https://www.remonttioulu.fi/remontti/sauna-ja-kylpyhuoneremontit

    VastaaPoista
  3. Excellent publish! Saunas are wonderful for wellness and relaxation. I'm a lover!  saunajournal.com

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)