Kiintokalusteet löytävät paikkansa

Helmitalolla pakettiin kuuluvat kiintokalusteet tulevat Keittiömaailman kautta Novartilta. Me otimme lähes kaikki kalusteet näin. Vain aikuisten makuuhuoneen ja tuulikaapin kaapistot tilasimme muualta, koska keittiömaailmalla nämä olivat huomattavasti kalliimmat. Näista kaapeista lisää myöhemmin.

Keittiön kaapit


Keittiön kiintokalusteihin teimme suunnittelun jälkeen sen muutoksen mitä ehkä jo heti suunnitteluvaiheen jälkeen saattoi aavistella. Alunperin olimme suunnitelleet ylä- ja alakaapit erivärisiksi mutta päädyimme muuttamaan alakaapit samanlaisiksi kuin yläkaapit. Keittiön asennuksen jälkeen tämä päätös vaikuttaa oikealta. Myös keittiön muuttaminen L-muotoiseksi parantaa keittiön laskutilaa. Perheen keittiömestari oli vähän haaveillut saarekkeesta mutta tähän taloon tuo ei sopinut. L-mallin keittiöllä ikkunan eteen saatiin kuitenkin reilusti pöytätilaa. Keittiömestari tykkää :)



Kodinhoitohuone ja kylpyhuone


Kylpyhuoneeseen emme tehneet kalustukseen mitään muutoksia. Kylpyhuoneeseen tuli pieni allaskaappi ja peilikaappi valolla. Tämä varmasti toimiva ratkaisu täällä.

Kodinhoitohuoneen kaapistoihin teimme suunnittelukerran jälkeen vain pienet muutokset. Pesutornin päälle lisäsimme pienen kaapin ja korkeaan komeroon lisäsimme pyykkikorin, joka kalusteista puuttui alunperin kokonaan. Kodinhoitohuoneessa on pieni pöytätila, johon emme haluneet vesipistettä. Varaus tälle kuitenkin tehtiin, jos mieli muuttuu jossain vaiheessa.



WC


WC-tilaan olimme alunperin miettineet vaaleita seiniä ja kalusteisiin jotain kontrastia antavaa sävyä. Täällä suunnitelma muuttui molempien osalta. Seinästä tulikin se tummempi ja kalusteeksi otimme valkoiset kalusteet. Keittiön lisäksi WC:hen teimme suurimmat muutokset peruskalustukseen. Pakettiin kuuluvat kalusteet eivät vastaa perheasunnon kalustusta pienuutensa vuoksi. Tänne meille tuli siis isompi allaskaluste, jossa on vetolaatikot käytettävyyden parantamiseksi. Tähän viereen otimme alunperin vain pienen kaapin mutta lopulta muutimme tuonkin korkeaksi kaapiksi, jotta kaikki mahdollinen saadaan paremmin piiloon. WC:ssä oli nyt hyvin säilytystilaa, joten täällä peilikaappi muutettiin valopeiliksi.



Lasten makuuhuoneet


Poikien makuuhuoneeseen tuli kaikille samanlaiset kaapistot, joissa on kaksi kaappia rinnakkain. Toisessa kaapissa on rekki sekö hyllyjä kun toisessa on vetokoreja ja hyllyjä. Kaapit vaikuttavat tilavilta ja varmasti näihin mahtuu poikien vaatteet ja jotain muutakin hyvin.

Kaapit ovat nyt paikoillaan ja ainakin vielä olemme tyytyväisiä. Toivotaan, että sama tunne jatkuu kun otamme nuo käyttöön.



Helmitalolla ja Keittiömaailmalla on sopimus, jossa siis kiintokalustepaketti kuuluu hintaan. Siihen voi tehdä muutoksia, jotka keittiömaailma laskuttaa sitten suoraan asiakkaalta. Jos jossain huoneessa vaihtaa kaapin erilaiseksi niin huoneessa ollut kaappi hyvitetään ja tästä maksaa vain kaappien erotuksesta. Tämä toimii muuten hyvin mutta jos haluaa jättää jonkun kaapin kokonaan pois eikä vaihda mitään tilalle, niin tätä ei hyvitetä. Tämä on minusta huono asia. Nyt meilläkin on tämän vuoksi rakennuksemme olohuoneessa keskellä lattiaa tuulikaapin kaapit, joille ei ole paikkaa. Näitä emme olisi halunneet mutta otimme koska niitä ei meille hyvitetty. Katsotaan mitä näille nyt sitten keksitään.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)