Asuntomessut 2020: Pieniä tontteja ja kauniita yksityiskohtia

Liput messuille saatu Asuntomessut

Rakentamisen aikana Asuntomessuista on tullut yksi kesän odotetuin päivä. Viime vuonna etsittiin Kouvolasta konkreettisia ideoita talon kiintokalusteisiin, tänä vuonna toivoimme inspiraatiota pihalle. Olisi kuitenkin pitänyt jo ennakkoon ymmärtää, että näin lähellä Helsinkiä tontit ovat suhteellisen pieniä ja pihoja ei juurikaan ole. Messupäivä oli silti hyvä ja ehdottomasti käymisen arvoinen.

 

Asuntomessut 2020 fiiliksiä saunasta

Me ollaan "saunaihmisiä" ja jokaisessa kohteessa, jossa vierailimme, katsoimme huolella saunan ja kylpyhuoneen. Lapsiperheena huomiota herätti kiukaan sijoittelu lauteisiin nähden ja saunan materiaalit. Kiuasta ei välttämättä aina oltu kovin hyvin suojattu, mutta ehkä näissä kohteissa ei asu pieniä lapsia. Saunoissa oli myös leikitelty väreillä ja erilaisilla materiaaleilla.

Kylpyhuoneitakin oli monenlaisia. Itse ihastuin pelkistettyihin ja vaaleisiin pintoihin. Kylpyhuoneeseen tehty kiinteä syvennys pesuainepulloille on ihana ja on jäänyt hieman harmittamaan, että emme suunnitelleet sellaista omaan talomme.

 

Piha-alueet asuntomessuilla 2020

Suurimmaksi osaksi pihat olivat isoja terasseja, mutta muutamissa kohteissa oli myös pieniä nurmikkoalueita. Isot, kiinteät istutuslaatikot, kivestä tai puusta, ovat suosiossa ja niitä näkee täällä meidänkin asuinalueella. Joukosta löytyi myös ihania laatoituksia ja muita kivoja yksityiskohtia.Monissa pihoissa oli varmastikin haettu helppohoitoisuutta.



Kuten viime vuonnakin, palju löytyi tosi monesta pihasta. Yhdestä pihasta bongasimme paljun lisäksi pienen uima-altaan.

Tämä piha kiinnitti huomiomme erilaisuutensa vuoksi. Musta alue on mustaa tekonurmea. Kiva ja helppohoinen alusta pihajumppailuun ja lasten leikkeihin.


Olemme haaveilleet omalle pihalle ulkotulipaikasta ja niitäkin oli jonkin verran messupihoissa nähtävillä. Ei tosin ihan sellaista, kun meidän suunnitelmissamme olisi.

Tässä oli tehty kiva ympäristö yhdessä olemiselle, mutta tulisija on tosi pelkistetty. Itse kaipaisimme tulisijalle hieman enemmän näyttävyyttä sekä myös turvallisuutta lasten näkökulmasta ajatellen..



 

Asuntomessut: Yksityiskohtia sisätiloista

Useammasta kohteesta löytyi makuuhuoneen yhteydestä erillinen vaatetushuone. Kun reilu vuosi sitten juttelimme eri talotoimittajien kanssa, meille esiteltiin näitä uutena ja suosittuna vaihtoehtona vaatehuoneelle / kaapistoille. Oli kiva nähdä näitä nyt livenä eri tavoin toteutettuna.


Uusissa taloissa on yleisesti olohuone ja keittiö yhdstetty. Oli kiva nähdä erilaisia olohuone-keittiö yhdistelmiä. Tässä kohteessa oli kivasti rajattu nämä kaksi tilaa. Matalalla seinällä oli saatu avaruutta ja valoa, mutta kuitenkin yhtenäistä seinäalaa molemmille puolille.



Bongasimme ihanan ruokakomeron ja yhden aamiaiskaapin.
 

 

Uskoisitko, että tästä ruokapöydästä saa tehtyä vuoteen? Pöytä on Tablebed jonka saa avattua esimerkiksi vierasvuoteeksi. 

Paljon huomiota sanut lasinen vessan seinä.

Useammassa kohteessa oli tummat ikkunan karmit. Olen nähnyt niitä myös Instassa useissa uusissa kohteissa. Ehkä ne ovat nyt taas suosiossa, mutta omaan kotiin en niitä valitsisi. Edellisessä 1980-luvun rivarissamme teimme paljon remonttia ja siellä maalasimme ruskeat ikkunan karmit valkoisiksi. Ehkä siksi nämä tuntuvat omaan silmään hieman oudoilta.

 

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)