Mittatilauskaapistot ja niiden asentaminen

Kaupallinen yhteistyö: Liukuovitukku

Aikuisten makuuhuoneen ja tuulikaapin kaapistoja emme löytäneet Keittiömaailmalta. Tutkimme netistä löytyviä vaihtoehtoja ja Liukuovitukusta löytyi hyviä vaihtoehtoja. Liukuovitukun sivuilta löytyy valmiita paketteja ja sitten paketteja, joita pystyy itse muokkaamaan.

Suunnitteluohjelmassa voi valita valmiista pohjista itselleen hyvän rungon. Ohjelma tarjoaa runkoja mm. sen mukaan, miten itse valitsee ovien määrän. Näihin pystyy lisäämään hyllyjä, rekkejä ja vetokoreja. Ohjelmaan annetaan tilan mitat ja tämä määrittää sitten itse osien leveyden samoin kuin ovien leveyden. Suunnitteluohjelmassa pystyy myös itse tarkistamaan 3D-kuvasta esimerkiksi, miten ovet toimivat suhteessa ovien takana oleviin kaappien osiin. Suunnittelu oli helppoa, kunhan itse muistaa olla tarkkana. Välillä, kun muutti mittoja niin ohjelma saattoikin lisätä kaappiin sokkelin, jonka oli jo aiemmin poistanut kaapistosta.


Nopea toimitus ja helppo kasaus


Kaapin toimitus oli nopeaa. Kaappi tuli kahdessa viikossa tilauksesta. Toimituspäivä ilmoitettiin hyvissä ajoin. Pari päivää ennen toimitusta ilmoitettiin kahden tunnin aikaväli, milloin kaapit tulee. Toimituspäivänä kuski vielä soitti n. tuntia ennen kuin oli talon pihassa, niin ei tarvinnut itse arpoa milloin tarvitsee mennä rakennuksille. Paketit tulivat perille ehjinä ja kaapin osat oli paketoitu aina vain kaksi levyä päälleikkäin, joten näitä oli helppo kantaa.


Kaapistojen kasaaminen on helppoa. Mukana tulleilla ohjeilla kaapiston lattian, katon ja pystyseinien asentaminen onnistuu hyvin. Myös kiinteät hyllyt on helppo asentaa paikoilleen. Rekkeihin ehkä olisi toivonut valmiita vaihtoehtoisia paikkoja mihin ne voi asentaa. Nyt tuolla on vain ehjä seinäpinta, johon pitää itse ruuvata rekki kiinni. Tämä vaatii vähän enemmän, että saa rekin suoraan. Reikien puuttuminen tietysti antaa ehkä siistimmän sisäpinnan, mutta kaapiston sisällä ei ainakaan itseäni nuo reiät haittaa, onhan hyllypaikoissakin näitä.




Ovien asentaminen kaapistoon onnistuu myös helposti. Alhaalla olevan kiskoston voi liimata kiinni joko kiskostossa kiinni olevalla kaksipuoleisella teipillä tai sitten sen voi myös ruuvata kiinni samoin miten yläkisko ruuvataan. Kun kiskot asennettu niin ovet nostetaan yksi kerrallaan paikoilleen, säädetään ja kaapisto on valmis käytettäväksi.


Yhteenveto


Kaapistojen tilaaminen on helppoa suunnitteluohjelman avulla. Tässä kuitenkin kannattaa muistaa olla tarkkana ja tarkistaa tilaus vielä kunnolla lopuksi ettei sinne ole eksynyt esimerkiksi poistettuja valolippaita tai sokkeleita. 

Toimitus tapahtui nopeasti, hyvin aikataulut infottuna. 

Kokoaminen on helppoa ja ohjeet riittävän selkeät.

Laatu vaikuttaa ainakin kokoamisen jälkeen hyvälle. Meillä kaapistossa oli pari ihan pientä kolhua mutta ne olivat paikoissa jossa ne eivät haittaa.

Jos jotain itse toivoisi, niin lisää muokattavuutta kaappeihin itse käytössä. Nyt esimerkiksi rekkikaapissa ei ole yhtään hyllyjen paikkoja. Monesti käytäntö vasta muokkaa kaapin lopullisen käytön. Nyt rekkikaappiin ei voi lisätä hyllyjä jos sinne vaikka joskus haluaisikin hyllyt. Jos siellä olisi hyllyn reikiä valmiina, niin tämä ei ainakaan itseäni haittaisi ja en usko, että tämä olisi suuri kustannuslisä valmistuksessakaan.

Yleisesti voin ainakin tämän astisen kokemuksen perusteella suositella Liukuovitukun kaapistoja.

Kommentit

  1. Hyvin on säilytystilaa! Hienot nuo peilikaapit. Meilläkin tulisi hyllyjä asennella sitten kun talo on valmis. Olemme myös suunnitelleet ristilaseria, ilmesesti kätevä vekotin että saa kaikki varmasti suoraksi. Tämän kannalta kuitenkin varmaan oli hieman erilainen, kun ulottuu maasta asti. Hyvältä näyttää.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)