Tieto talon valmistumisesta toi projektiväsymyksen: Paljon valmista pintaa ja onnistuneita valintoja!

Helmikuussa ystävänpäivänä saimme kuulla iloisen uutisen. Helmitalo lupasi, että voimme irtisanoa kerrostalokaksiomme vuokrasopimuksen. Talo olisi valmis maaliskuun loppuun mennessä!

Tämä varmaan vaikutti itseeni ehkä hieman oudosti, sillä kun muutto varmistui, iski itselle samalla pieni projektiväsy aiemman innostuneen tarmon tilalle. Helmitalolta ei ole kovin hyvin saanut väliaikatietoja, mitä tapahtuu milloinkin. Tämä on vienyt itseltä jonkun verran energiaa, kun on yrittänyt pysyä kärryillä, mitä milloinkin tapahtuu. Nyt, kun sai tietää, että pääsemme muuttamaan, niin tämä ehkä laukaisi stressin tuosta valmistumisesta ja alkoi vaan elämään "kyllä se siitä" valmistuu vaihetta.

Tämä on näkynyt myös täällä blogin "päiväkirjassa", enkä ole jaksanut tännekään kirjoitella raksan kuulumisia. Kokonaan raksastressi ei ole kadonnut, sillä tekemisen jälki ei aina ole meitä tyydyttänyt. ja tästä olemme joutuneet antamaan palautetta. Kuitenkin tieto, että muutto lähenee, helpottaa oloa.



Helmikuun puolessa välissä maalari kävi maalaamassa ja tapetoimassa seinät. Talo muuttui aivan erinäköiseksi, kun gyprocin tummat pinnat katosivat ja päälle tuli maalit. Ihan nappiin ei maalarinkaan työt ekalla keralla menneet.

Reklamaatiomme hoidettiin kuitenkin hienosti sunnutai-iltana puolessa tunnissa ja maalari kävi korjaamassa tapetointia ja maalausjälkiä. Maalari tulee vielä kerran ennen talon meille luovutusta, jolloin korjaa vielä seiniin tulleita jälkiä yms. Tietysti vähän ihmettelee, että olisiko jälki jäänyt sellaiseksi, mitä se oli jos asiakas ei olisi reklamoinut... No nyt nämä ovat lähes kokokaan kunnossa ja uskon, että tulee kuntoon, kun maalari tulee loppukäynnille.



Maalarin jälkeen talolle ilmestyi sähkäri, joka laittoi sähköt "viittä vaille" -valmiiksi. Pistorasiat, kytkimet, spotit ja muut asennettiin paikoilleen. Meille tuli ABB Impressivon kalusteet, joihin tykästyimme edellisessä asunnossamme, johon näitä myös vaihdoimme. Tähän ratkaisuun olimme nyt taas tyytyväisiä. Miten sähkösuunnitelmat sitten onnistui, tämä selviää lopulta vasta arjessa, kun pääsemme muuttamaan.



Sähkärin jälkeen talon otti haltuunsa laatoittaja. Tämä oli yksi niistä asioista, mitä jännitimme lopputuloksen kannalta. Olimme käyneet kaupassa pyörittelemässä yksittäisiä laattoja ja nähneet mallinnoskuvan, mutta kuva on aina kuva.

Laattavalinnat onnistuivat ainakin meidän omasta mielestämme. Aivan loppumetreille vaihdoimme kylpyhuoneen, kodinhoitohuoneen ja wc:n lattiat vaaleamman harmaaksi. Vaihto oli onnistunut ja antaa nyt hyvin valoisuutta tiloihin. Myös seinien laatat vaihdettiin siitä, mitä alunperin olimme suunnittelleet ja tähän olemme itse myös tyytyväisiä.

Alunperin meille piti tulla kylpyhuoneeseen valkoiset seinät ja yksi tehosteseinä. Vaihtaessamme lattialaatan vaaleammaksi, vaihdoimme muille seinille tämän saman sävyn seinälaatan. Näin kylpyhuoneesta katosi kolmen laatan tuoma mahdollinen sekamelska, mutta saimme sinne kontrastia. WC tiloihin valitsimme kaikkiin seiniin keskiharmaan seinälaatan. Tähän päälle tulee valkoiset kalusteet, joten uskomme, että tästä myös tulee hyvä.



Ainoa paikka, missä meillä taisi pysyä (melkein) koko ajan sama laattavalinta oli tuulikaappi. Tuo valinta oli myös hyvä ja sopii talomme yleisilmeeseen hyvin.


Laatoituksen valinnat siis onnistui, mutta laatoituksestakin jouduimme antamaan palautetta, kun lattiasta löytyi jo valmiiksi haljennut laatta. Tähän odotamme vastausta ja tietoa, miten tämä hoidetaan kuntoon.

Helmikuun viimeisenä työnä talolla puuhastelin itse keskuspölynimurin imurointivalmiuteen. Nyt on imurasiat paikoillaan ja keskusyksikkö seinällä. Vielä kun saadaan sähköt toimintaan lopullisesti, niin voidaan aloittaa imurointi.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)