Laiva hiekkalaatikko

Meillä ei ole mitään kokonaista valmista pihasuunnitelmaa, vaan olemme tehneet vähän sieltä ja sitten täältä. On siis saattanut tulla jokin idea, mikä on toteutettu ja sitten katsottu, mitä seuraavaksi. On meillä isot linjat jokseenkin mietitty etukäteen, mutta niistäkin on tarpeen tullen mahdollista lipsua.

Heti muuton jälkeen oli kuitenkin selvää, että lapsille tehdään pihaan hiekkalaatikko. Olimme heitelleet talven aikana ideoita laivahiekkalaatikosta ja parin luonnospiirroksen jälkeen mies toteutti suunnitelman. Laivassa on hiekkalaatikko, kioskiluukku, pieni sisätila ja yläkansi. Kannella on ruori, mistä laivaa voi ohjata. Laiva maalataan vielä samalla värillä talon kanssa. Hiekkalaatikon rakentaminen heti alkuun oli hyvä idea, sillä lapset ovat viihtyneet tässä paljon.


Terassin laajentamisen jälkeen päätimme rakentaa myös pienen "pation" maahan ja tämä toimii samalla laivan laiturina. Tähän on tarkoitus nikkaroida vielä pienet puutarhakalusteet. Laituri toimii samalla myös kulkuväylänä grillauspaikalle.

Alunperin grilli oli tulossa terassille, mutta jotenkin se ei tuntunut loppujen lopuksi hyvältä idealta. Niinpä terassi laajeni hieman alaspäin ja grillille löytyi paikka terassin ulkopuolelta.



Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)