Uudessa kodissa: Mikä toimii ja mikä ei?

Pienen vuokrakaksion jälkeen 121 neliötä on tuntunut ruhtinaalliselta. Eihän se ihan kauheasti ole viidelle henkilölle, mutta meille ihan riittävästi. Tässä on tullut moneen kertaan todettua, että meidän pohjassa ei ole oikeastaan turhia neliötä, vaan neliöt on tosi hyvin käytetty ja suunniteltu. Moniin pohjiin verrattuna 5h+k ovat usein vähintään 10 neliötä suurempia ja silti niissä saattaa olla pienempiä makuuhuoneita kuin meillä. Meillä pienten makuuhuoneet ovat 10 m2, koululaisen 10,8 m2 ja meidän oma makuuhuone 12,4 m2.


Olohuone ja keittiö ovat yhtenäistä tilaa, mikä on tosi toimiva. Alunperin olisin halunnut hieman isomman keittiön ja siihen saarakkeen. Loppujen lopuksi kuitenkin olen tosi tyytyväinen nykyiseen ratkaisuun, missä ikkunan edessä on paljon pöytätilaa. Se toimii ruoanlaitossa, laskutilana ja myös tarjoilussa. Periaatteessa saarake vie aika ison tilan ja tämä ratkaisu toimii hyvin, jos haluaa säästää neliöitä. Olohuone ei myöskään ole mikään valtava, mutta toisaalta sinne mahtuu kaikki mitä me tarvitsemme.

Pohjassa on kaksi erillistä vaatehuonetta. Alkuperäisessä pohjassa niihin johtaa ovet makuuhuoneista, mutta me halusimme jokaiseen makuuhuoneeseen omat kaapistot ja vaatehuoneet ns yleiseen käyttöön. Säilytystilaa ei ole varmaan ikinä liikaa! Eteisen vaatehuone on aika pieni, mutta sinne saa kuitenkin säilöön esimerkiksi kausivaatteita ja urheiluvarusteita. Toinen vaatehuone on hieman isompi, minne mahtuu jo hieman enemmän tavaraa. Vaatehuoneista puuttuvat vielä säilytyskalusteet ja tällä hetkellä ne toimivat lähinnä varastoina. Ehkä sitten talven pimeinä tunteina, kun pihahommia ei enää pysty tekemään, saamme nekin kuntoon.


Kodinhoitohuone on pieni, minkä tiedostimme jo pohjaa valitessamme. Kompromisseja oli kuitenkin pakko tehdä ja päätimme pärjätä tällä. Nyt muuton jälkeenkin se on tilana ehkä ainoa, mitä oikeasti haluaisin muuttaa. Siihen tarvittaisiin hieman lisäätilaa, jotta pyykit mahtuisi kuivumaan niin, että samalla väylä terassin ovelle olisi käytettävissä. Tosin vielä meillä ei ole ollut kulkua tästä ovesta, sillä takaterassi on toistaiseksi lautakasa pihalla. Kodinhoitohuoneessa on kuitenkin ihan kivasti säilytystilaa ja se toimii ihan ok, joten tällä mennään ja eipä siellä kukaan oleile sen pidempään kuin on "pakko".

Olohuoneen pariovet ovat ihana yksityiskohta. Ovet johtavat siis pienten lasten makuuhuoneisiin. Tämä puoli talosta onkin yksi mun lemppari! On tosi toimivaa, että kahden pienen lapsen huoneet ovat vastakkain talon toisessa päässä. Heillä on paljon samoja leluja leikkejä ja tavarat kulkevat huoneiden välillä. Toki niitä välillä on myös olohuoneessa, mutta pääsääntöisesti leikit pysyvät näissä kahdessa huoneessa.


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)