Keittiösuunnitelmia ja uusia ideoita

Pääsimme kahdestaan käymään Habitare-messuilla. Samalla ehdimme miettiä vielä oman keittiön valintoja.

Ensimmäisessä keittiösuunnitelmassa mietimme, että haluamme keittiön alakaapistot hieman eri sävyllä kuin valkoiset yläkaapit. Valkoinenkaan ei ole tasaisen valkoinen vaan puusyy-pintainen. Lopulta vaihdoimme kuitenkin myös alakaapit valkoisiksi ja nyt tämä tuntuu meille sopivalta! Tykkään valoisuudesta ja siitä, että keittiöön tulee yhtenäinen työtaso. Tason väriksi tulee betoni, joten sillä ja rosterisilla kodinkoneilla tulee hieman kontrastia.


Meidän keittiö tulee Keittiömaailmalta. Vielä mietinnässä on, että haluammeko nurkkakaappiin karusellin vai ei? Tästä olisi kiva kuulla muiden kokemuksia! Karuselli helpottaa tavaroiden ottamista, mutta onko kaappi tilavampi ilman karusellia? Jääkö ilman karusellia tavarat "jumiin" kaapin takanurkkaan?

Jos kaapissa on hyllyt, alanurkkaan saisi piilotettua esim mehumaijan tai ison kattilan. Meillähän ei kyllä ole mehumaijaa eikä sen puoleen kovin isoja kattiloitakaan :D Mutta kaikkeen on hyvä varautua, vai?


Tutustuimme Habitare messuilla Keittiömaailman messuosastoon. Siellä oli esillä kivoja ideoita keittiöön!


Meillä oli vanhan kodin keittiön isossa kaapissa vetolaatikoita ja tykkäsin tosi paljon! Myös nämä oven mukana avautuvat hyllyt vaikuttavat toimivilta.


Esillä oli myös useampia erilaisia "piilotettuja" ratkaisuja. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa oleva maustekaappi sekä nurkkakaapissa olevan niin sanottu "aamiaiskaappi", mikä nousi sielä ylös. Aika huikeita!


Kodinhoitohuoneeseen oli myös muutama tilansäästövinkki.


Tämä taso aukesi tästä vielä pidemmäksi ja sivuilla oli laatikoita.


Meille tulee aika perusratkaisuja. Vakiokeittiömallia tosin muutimme aika paljon ja lisäsimme esimerkiksi vetolaatikot. Yksi mietinnässä oleva asia on vielä sokkelilaatikko uunin alle. Tarvitaanko sitä vai mahtuuko uunipellit varmasti hyvin?

Keittiötä suunniteltaessa kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa uusimmat vinkit ja ideat, sillä niistä voi löytyä aika hauskoja ratkaisuja.

Kommentit

  1. Minä tykkään karusellista, koska inhoan tavaroiden purkamista kaapista. Säilytän edessä kattiloita, joita käytän eniten ja taaempana muita. Isoja kattiloita on sisäkkäin jne. Karusellien alle mahtuu vielä iso leikkuulauta. Meillä oli joskus mehumaija. Sitä säilyttäisin varastossa, kun käyttö on niin kausiluonteista. Meidän mehumaija ei vaan toimi induktioliedellä... pitäisi kehitellä joku systeemi, jos sitä haluaisi käyttää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta toi mehumaija juttu! Varastoonhan se kuuluu :)

      Poista
  2. Meillä oli aiemmin karuselli mutta rempassa vaihdettiin Lemans -systeemi ja tykkään. Kiva tuo suunnitelma, ihanan pitkä työtaso. Vaihtaisin lieden ja altaan paikkoja, silloin ruoka liikkuu jääkaapista altaalle ja edelleen liedelle. Vetolaatikot ovat todella käteviä hyllykaappeihin verrattuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista! Edelleen pohditaan, että mikä olisi meille paras ratkaisu kulmakaappiin :)

      Poista
  3. Meillä on nykyisessä asunnossa karuselli ja inhoan sitä, sillä karusellin alta on lähes mahdoton siivota, varsinkin taaempaa. Lisäksi hermo on mennyt yhden kerran jos toisenkin, kun kattiloiden ja pannujen kannet valuvat raoista hyllytasolle kovalla räminällä. Helmitaloon ei näin ollen tule kulmakaappiin mitään järjestelmää, vaan taaimmaksi harvoin käytetyt ja eteen jatkuvassa käytössä olevat.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentista ja kokemuksen jakamisesta. Onko teille tulossa Helmitalo? Millainen?

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)