Asuntomessuilla Kouvolassa

Pääsimme heinäkuussa ensimmäistä kertaa kolmannen lapsemme syntymän jälkeen kahdestaan koko päiväksi reissuun. Minnekäs muualle olisimme lähteneet kuin asuntomessuille Kouvolaan :)

Tämä oli meille ensimmäinen kerta yhdessä asuntomessuilla. Päivä sattui olemaan heinäkuun yksi lämpimimmistä ja alueella oli todella lämmin. Myös väkeä oli liikkeellä paljon ja moniin kohteisiin joutui jonottamaan.


Kiersimme kuitenkin lähes kaikki kohteet suunnilleen järjestyksessä. Lähdimme hakemaan messuilta ideoita erityisesti  lasten huoneiden sisustukseen, talonumeroihin ja kylpyhuoneen materiaaleihin.

Meillä on kolme poikaa ja jokainen saa uudessa kodissa oman huoneen. Haluaisimme tehdä jokaiselle oman näköisen ja toimivan huoneen. Emme kuitenkaan löytäneet messutaloista meille sopivia ideoita. Muutamassa huoneessa oli kivoja säilytysratkaisuja esillä. Pääasiassa lastenhuoneet olivat aika pieniä, kuten toki varmaan useimmissa kodeissa ovat, mutta tilaa ei oltu välttämättä hyödynnetty kaikin tavoin, vaan enemmänkin sisustettu kivanäköiseksi.





Talonumerosta olen saanut pienen "pinttymän" ja haluaisin tietynlaisen, ison ja selkeän numeron. En aikaisemmin ollut ajatellut, että tälläisellä pienellä asialla olisi kovin suurta merkitystä, mutta nähdessäni eräässä talossa ihanan numeron, innostuin asiasta! Messuilla bongasin myös yhden ihanan numeron.


Olemme saunaihmisiä eli sanomme paljon ja kylpyhuoneen harmonia ja viihtyvyys ovat isossa osassa miettiessämme omaa uutta kylpyhuonettamme ja saunaa. Messuilla oli komeita saunoja, mutta myös aika erikoisia ratkaisuja. Useammassa kohteessa oli lasisia seiniä ja kokonaan lasinen saunaratkaisu varmasti jakaa mielipiteitä.

Ihana sauna

Kiva upotettu kiuas, mutta ei toimisi pienten lasten kanssa.

Kiva värimaailma!

Wc-kalusteisiin saimme buustia messutaloista. Useissa kohteissa wc:ssä oli allaskalusteen vieressä kapea kaappi. Alunperin olimme ajatelleet meille yhtä tai kahta pientä neliön muotoista kaappia seinään, mutta päätimme messujen innoittamana vaihtaa sen yhteen korkeaan kaappiin. Päätimme myös, että vessaan tulee tehosteseinä.


Lähes jokaisen messutalon pihassa oli palju tai pieni allas. Pihat olivat muuten aika pieniä ja nurmialueita näytti olevan aika vähän. Terassit olivat kyllä ihania!


Asunnot olivat osaksi hieman erikoisia, kuten messuilla aina. Löysimme kuitenkin kivoja materiaaleja ja oli kivaa nähdä uusia, valmiita taloja ja erilaisia ratkaisuja. Ehkä asuntomessuilla voisi olla muutama niin sanottu tavallinenkin kohde, koska niitä varmasti rakennetaan eniten. Ja oli tietysti aivan ihanaa viettää parisuhdepäivää :) Kaikin puolin siis hyvä reissu!


Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)