Huoneiden todelliset koot hahmottuvat

Joulukuun 9. päivä odotuksiimme "vastattiin". Timpuri soitteli taloltamme, että hän oli tullut pystyttelemään väliseiniä. Tämä vähän yllätti, sillä olin kysellyt aikataulua useaan otteeseen. Ensimmäinen päivä meni timpurilta lähinnä valmisteluihin, sillä talolta puuttui mittakuva. Seuraavaana päivänä katsoimme timpurin kanssa kuvat, että seinät olivat niin kuin olimme ajatelleet. Tässä yhteydessä siirsimme vielä hieman takan paikkaa ja makuuhuoneen seinää. Tällä siirrolla saimme makuuhuoneeseen hieman lisätilaa ja takka tuli nyt lähemmäs keittiötä ja olohuonetta.

Kun seinien paikat olivat selvillä niin talolla alkoi tapahtumaan. Ensin pystytettiin seinien rungot.


Runkojen pystytyksessä meni pari päivää, jonka jälkeen alkoi runkojen toisen puolen levytys.


Jossain vaiheesssa mietimme, että laitammeko osan seinistä Habito-levyllä, joka on vahvaa Gyproc-levyä. Valmistaja lupaa, että se kestää 40 kg painon ripustamisen. Päädyimme kuitenkin perinteiseen seinän vahvistamiseen, eli Gyproc-levyn taakse laitettiin havuvaneria. Tässä tilanteessa, kun Gyprocit tuli talopaketin mukana, niin tuo ratkaisu tuli taloudellisemmaksi. Ja, kun tiedossa on mihin kohtaan esimerkiksi television seinäteline tulee, niin tuon kohdan timpuri vahvisti vanerilla käden käänteessä.


Kylpyhuoneen seinät meillä tehtiin Tulppa-märkätilan levyillä. Tulppalevyn etuna on, että se säästää aikaa ja vaivaa. Kyseinen levy on märkätilalevy, joka toimii siis samalla seinälevynä ja vedeneristeenä.  Levyn ydin on umpisoluista, vesitiivistä sekä homehtumatonta Finnfoam XPS -eristettä ja pintakerros lujaa erikoissementtilaastia, jonka päälle voi suoraan laatoittaa. Tämä levy on itselleni myös uusi tuttavuus ja siitä kuulin vasta ensi kerran rakennusprojektimme aikana. Lisää Tulppa-märkätilalevystä voi lukea heidän omilta sivuiltaan.


Seuraavaksi odotellaan sähkäriä vetelemään sähköt ja putkaria tekemään seinien sisälle tulevat putket ja mutkat vesipisteille. Tämän jälkeen päästään eristelemään väliseinät ja levyttämään toinen puoli kiinni. Vielä on hommaa jäljellä, mutta fiilis on paljon parempi, kun projekti lähti etenemään ja nyt hahmottaa tiloja paljon paremmin, kiitos väliseinien.

Oma autokatosprojekti ei ole nyt edennyt muuta kuin suunnittelu- ja hankintatasolla, mutta on ollut ilo seurata vierestä, kun ammattilainen tekee hommia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)