Virhe talon kuvissa, reklamointi ja ensimmäiset valmiit pinnat

Miten paljon korvien väliin vaikuttaa, kun näkee hommien edistyvän? Vastaus tähän on: paljon. Kuten aiemmin kirjoittelin, niin marraskuu oli tuskainen kuukausi, kun mitään ei tapahtunut ja ei oikein kunnolla ollut edes tietoa, milloin alkaa taas tapahtumaan. Joulukuussa sitten alkoi tapahtumaan ja ennen joulua väliseinien rungot nousivat pystyyn ja toinen puoli levytettiin. Tämän vuoden puolella sähkäri teki loppiaisen jälkeen sähköasennuksia, jonka jälkeen pääsimme itse villoittamaan väliseiniä.



Väliseinien äänieristys ja virhe kuvissa

Helmitalon peruspaketiin kuuluu, että he villoittavat kylpyhuoneen, WC:n ja tuulikaapin ympärillä olevat seinät. Meillä kaikkiin seiniin oli piirretty eristys ja luulimmekin tämän kokonaisvaltaisen villoituksen kuuluvan pakettiin. Onneksi timpuri otti tämän puheeksi ja pääsimme selvittämään asian Helmitalon kanssa ennen kuin mitään peruuttamatonta ehti tapahtua. Helmitalo hoiti palautteemme mallikkaasti ja sovimme, että me teemme villoituksen itse. Virhe oli siis tapahtunut Helmitalolla, kun kaikkiin kuviin väliseinissä oli jäänyt eristeet, vaikka ne eivät niihin vakiona olisi kuulunut. Helmitalo lupasi hyvittää meille vähän kauppahinnasta tämän vuoksi ja olemme tyytyväisiä asian käsittelyyn sekä loppuratkaisuun.


Ennen väliseinien villoitusta asensimme vielä keskuspölynimurin putket ja imurasiat. Tämän jälkeen pääsimme villoittamaan. Itse villoittamiseen ei mennyt kovin kauan. Aikaisempaa kokemusta itselläni ei ole villoista väliseinissä, joten kolmen vauhdikkaan pojan perheessä onkin mielenkiintoista nähdä, miten tämä toimii äänieristeenä.

Ensimmäiset valmiit pinnat

Villoituksen jälkeen timpuri tuli laittamaan seinät umpeen toiseltakin puolelta. Jo tämä teki muutoksen yleisilmeeseen, kun huoneissa oli ehjää seinäpintaa joka puolella.

Seinien jälkeen vuorossa oli kattopaneelin asennus. Meille tuli kattoon valkoista MDF-paneelia. Nyt, kun katosta hävisi sininen höyrynsulkumuovi ja tilalle tuli valkoista, niin asunnon ilme muuttui taas todella paljon valoisammaksi ja avarammaksi.



Viimeisenä tämän kerran työnä tällä vierailulla timpuri paneloi vielä saunan. Helmitalon peruspakettiin kuuluu lämpöhaapa saunapaneelit. Tämä oli ehdoton plussa talopaketin valinnassa, sillä emme haluneet kuusipaneelia, mitä monella tarjottiin ja rahalla olisi sitten saanut esimerkiksi tämän lämpöhaapa paneelin.


Meidän raksa-arkeen tuli nyt pieni tauko, kun lähdimme minilomalle Kainuuseen. Nyt ei pääse joka päivä tarkistamaan timpurin tuotoksia ;) Jännityksellä siis saaa odottaa miltä saunassa ja talossa muuten näyttää kun palaamme reissusta. Vaihtelu arkeen piristää ja täällä on lunta! :D


Seuraavana edessä on sitten seinien tasoitus, maalaus ja märkätilojen laatoittaminen. Jokohan pian voisi sanoa, että ensi kuussa pääsemme muuttamaan…

Kommentit

  1. Onko tuossa osassa seiniä ek gyproc ja osassa normi? Villoituksen saa varmaan rahalla kaikkiin väliseiniin?
    T. Jaana

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ulkoseinät ovat ek-levyjä ja sisällä pääsääntöisesti normia. Kuvissa kyllä näyttää, että jossain kohdissa olisi ek:ta myös väliseinissä. Tähän en siis osaa vastata paremmin, tarvii joskus kysäistä talofirmalta.

      Villoituksen saa rahalla kaikkiin väliseiniin. Listahinta tuolle olisi tässä meidän paketissa ollut 600 €.

      Poista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)