Aloituskokous

Jos Nokian kaupungilta sai nopeasti päätökset tontin myymisestä ja rakennusluvasta, niin yhtä nopeasti saatiin sovittua aloituskokous.

Pääsuunnittelijamme laittoi perjantaina sähköpostia Nokian kaupungin rakennusinsinöörille ja kyseli milloin aloituskokous onnistuisi. Lomakautena Nokialla järjestetään katselmuksia rajoitetusti, joten ajatus oli, että aloituskokous saataisiin sovittua heti siihen, kun virastotalon lomat loppuvat.

Siitä, kun sain perjantaina tiedon, että meillä on rakennuslupa, meni alta kolme tuntia, kun aloituskokouksen aika oli sovittu. Nyt on aloituskokous pidetty ja rakennushankkeemme voi edetä myös tältä osin.

Avaimet käteen muuttovalmis talotoimitus

Kun kirjoitat nimen paperiin talotoimittajan kanssa, niin voit vaan alkaa odottelemaan milloin pääsee muuttamaan. Ehkä kukaan ei ihan näin ajattele, mutta on tässä saanut itse huomata ja oppia, miten paljon töitä on ennen kuin talotoimittaja edes aloittaa omat työnsä tontilla.

Viranomaisten kanssa pitää selvitää lupa-asiat kuntoon ja näitä varten tarvitsee saada dokumentteja, niin talotoimittajalta kuin meidän tapauksessa myös autokatoksen toimittajalta. Lisäksi tarvitsee hoitaa naapurikuulemiset ja hommata vesiyhtiöltä liittämiskohtailmoitus. Pohjatöistä tarvitsee sopia maanrakennusurakoitsijan kanssa. Lisäksi pohjatöiden yhteydessä tarvitsee vetää tontin osuuden LVI- ja sähkötyöt ja nämä tarvitsee sopia erikseen niitä tekevien ammattilaisten kanssa. Sitten vielä näiden aikatauluttaminen siten, että päästään tekemään perustukset ja luovuttamaan viestikapula talotoimittajalle, niin kyllä tässä on saanut ensikertalainen oppia ettei kaikki tule, kun vain laittaa nimen talotoimittajan sopimuspaperiin.

Näiden lisäksi tarvitsee vielä erikseen sopia talotoimittajan alihankkijoiden kanssa pintamateriaaleista, rakennuksen sähköistä yms. sekä näiden muutoksista, niin kyllä tässä muuttovalmiissakin saa töitä tehdä. Mutta lopussa kiitos seisoo ja oma Onnenhelmemme on varmasti kaiken tämän työn arvoinen.

Mitä seuraavaksi? Nyt on tarkoitus saada pohjatyöt heinäkuun loppuun mennessä niin valmiiksi, että kun rakennusluvasta päättyy valitusaika, niin päästään heti heinä-elokuun vaihteessa tekemään perustuksia.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)