Sähkösuunnitelmia

Talon yksi tärkeä osa on sähköt. Tämä olisi sellainen osa, jos olisi rahaa käytettävissä ylimääräistä, niin lähtisin hifistelemään ja muokkaamaan taloa älylliseen suuntaan. Lapsiperhe, kun rakentaa, niin rahaa ei ole ylimääräistä. Tarvitsee siis yrittää saada omaan budjettiin sopivat fiksut sähköt.

Älykodin hallintaa :)

Edellisessä asunnossa teimme keittiöön remontin, jonka yhteydessä myös keittiön työvalot uudistettiin. Laitoimme himmennettävät ledilistat yläkaappien alle ja päälle. Nämä olivat ainakin omasta mielestäni onnistuneet ja jotain tuollaista voisin ajatella seuraavaankin tulevan.

Vanhan kodin keittiön valaistusta

Viime viikon lopulla saimme Helmitalojen sähkötyöt tekevältä Sähkö Teslalta talon perus sähkökuvan.



Sähkösuunnitelmat ovat monesti mielipidekysymyksiä ja niitä tulee niin monta erilaista kuin on suunnittelijaa. Vanha viisaus on, että pistorasioita on liian vähän ja pimeässä Suomessa varsinkin talvella valoa on liian vähän. Viikonlopun aikana sähkösuunnitelmaa tuli pyöriteltyä itse ja merkkailtua toivomiamme muutoksia. Vanhan viisauden mukaan liian vähän olevia pistorasioita ainakin lisätään ja valojakin vähän muokataan. Lisäksi haluan terasseille valmiuden rakentaa  jonkunlaiset terassivalot.

Omilla piirroksilla täydennetyllä sähkökuvalla suuntasin Sähkö Teslalle palaveriin sähköt taloon suunnitelleen suunnittelijan kanssa. Palaveri oli hyvä, sillä hän perusteli miksi oli suunnitellut esimerkiksi jonkun valon siten, miten on suunnitellut. Heidänkin suunnittelua tietysti rajoittaa budjetti. Heidän on toteutettava sähköt tietyllä hintaa, minkä he saavat Helmitalolta. Mikäli asiakas haluaa muutoksia, niin niitä voidaan tehdä ja asiakas maksaa.

Vajaan kolmen tunnin palaverin aikana kävimme toiveemme läpi ja nämä piirreltiin vielä kerran uusiksi.


Muutoksia tuli jonkun verran ja nyt tämä alkaa mielestämme näyttämään jo paremmalta meidän tarpeisiimme. Ihan lopullinen tämä ei vielä ole, vaan muutaman pienen lisäpyynnön olemme jo laittaneet Sähkö Teslalle.

Lähtökohta mistä lähdettiin oli selkeä ilman hifistelyä. Linja pidettiin selkeänä ja mitään älykotia ei lähdetty suunnittelemaan. Pieniä mukavuusjuttuja kuitenkin on tulossa...näistä lisää myöhemmin.

Kommentit

  1. Nuo himmennettävät ledilistat ovat kyllä hyvät. Meillekin tulossa olohuoneeseen, kunhan sähköasennukset vielä tehdään. Kohta on kaikki valmista talossamme.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo ne on tosi kivat ja toimivat! Oi, ihanaa kun teillä alkaa olla valmista!

      Poista
  2. Itsekin haluaisin kotiin enemmän älyllistä. Nyt vaan ei rahaa ole sen verran, että pystyisi sen tekemään. Ehkä sitten pikkuhiljaa. Ainakin valot tulevat sammumaan älyllisesti. https://www.oulunsahkotek.fi/sahkosuunnittelu-ja-sahkoasennus/

    VastaaPoista
  3. Hieman kiinnostaisi itseäkin lisätä tulevan remontin yhteydessä jotain älyominaisuuksia. Tuollaiset ledilistat meillä onkin ollut harkinnassa jo pidempään. Ne voisi nimittäin kätevästi laittaa uusien sähköasennusten yhteydessä.

    VastaaPoista
  4. Nuo sähkötyöt on aika kinkkinen vaihe talon rakentamisessa. Juuri juttelin tyttären kanssa puhelimessa ja hän painiskeli sähkösuunnitelman kanssa. Heille rakentuu talo tänne Turkuun. Olivat kuulemma myös miettineet mahdollisia älykotiominaisuuksia.

    VastaaPoista
  5. Tuttuni yritys sai juuri aivan uuden yritystilan käyttöönsä. Viime viikolla sähköurakka saatiin päätökseen, en tiedä olivatko lisänneet älyllisiä ominaisuuksia vai ei. Täytyykin kysyä. Sellainen olisi omaan kotiin kyllä mukava.

    VastaaPoista
  6. Kauniit valot teidän keittiössä. Itse olen samaa mieltä, että pääosin pistorasioita on liian vähän. Me olemme aloittamassa rakennusprojektin ensi vuonna, ja myös tätä asiaa olen pyöritellyt mielessä. Saa ammattilainen toki sitten selvitellä sähkötyöt paremmin, kun löydämme jonkun täältä Järvenpään alueelta. Pistorasioita ehdottomasti tulisi olla ennemmin liikaa kuin liian vähän. Kiitos postauksesta!

    VastaaPoista
  7. Sähkötyöt täälläkin edessä. Älylliset vaihtoehdot kiinnostaa kovasti mutta veikkaan, että perinteisillä mennään. Ehkä niitä voi myöhemmin sitten lisäillä. Ajatuksena kiehtoo, mutta toisaalta en tiedä sen tarkemmin minkälaisia älyllisiä toimintoja on edes tarjolla. Mielenkiintoinen blogi.
    https://www.e2sahko.fi/sahkoasennus-huolto-ja-korjauspalvelut

    VastaaPoista
  8. Olipa mukava lukea. Pidän myös noista keittien valoista. Meillä on mökki, jonne on nyt sähköasennukset tulossa tämän vuoden puolella, toivottavasti jo kevään aikana. Paljon on ideoita, katsotaan miten käy.

    VastaaPoista
  9. Kiitos kun jaoit. Mielenkiintoista asiaa. Meidän tuttu kertoi, että heillä on sähkötyöt kohta edessä. He parhaillaan rakentavat taloa. Uskon, että heille tulee myös älyllisiä vaihtoehtoja. https://www.sahkoasennus-ristimaki.fi/sahkoasennus/yrityksille

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)