Rakennusluvan odottelua ja pohjatöitä

Lupahakemuksemme ei mennyt ensimmäisellä kerralla läpi. Johtavalta rakennustarkastajalta tuli perjantaina alkuillasta viestiä Lupapisteeseen, missä oli kysymystä tonttimme koroista. Samalla hän pyysi täydentämään asemapiirrostamme tontin rajojen pituuksilla ja tonttiliittymän korolla. Tiukoille siis vetää saadaanko rakennuslupa ennen kuin virastolle tulee kesäloma ja rakennuslupien käsittelyyn tulee kolmen viikon tauko.

Palattuamme viikonloppuna kotiin kesälomareissultamme, selvittelin vielä varmuudeksi sunnuntaina ja maanantaina naapurustosta korkoja ja sain vahvistuksen, että meidän tonttimme ja rakennusten korot ovat täysin perusteltuja. Pääsuunnittelijamme päivitti asemapiirroksen ja vastasi koroista Lupapisteeseen. Saimme maanantaina palautettua täydennetyn rakennuslupahakemuksemme ja nyt jännitämme mahtaako rakennusluvan saaminen enää onnistua vai ei. Joka päivä on tullut käytyä katsomassa Lupapisteessä onko hakemuksemme palannut käsiteltävänä tilaan vai ei. Vielä ei ole tila muuttunut.

Tämä viikko on kulunut muuttoa valmistellessa. Viikonloppuna pitäisi muuttaa väliaikaiseen asuntoon. Saimme avaimet kerrostalokaksioon maanantaina ja muutaman kuorman muuttolaatikoita olemme jo asuntoon ajaneet. Mielenkiinnolla odotan, miten tuonne mahdumme, kun asunto täyttyy jo pelkistä laatikoistakin.

Eilen illalla maanrakennusurakoitsijamme soitteli, että tontilla pitäisi tärytellä. Täyttöä on nyt saatu ajettua ensimmäinen kerros ja se tarvitsisi tiivistää, niin että voidaan tuoda seuraava kerros päälle.  Maanrakentajan kanssa olemme sopineet, että toimin itse apupoikana tontin pohjatöissä. Tämä sopii itselle hyvin, sillä säästöä se on pienikin säästö ja toisaalta tässä pysyy hyvin mukana mitä tontilla tapahtuu, kun osallistuu itse töihin. Naapurissamme ollaan samassa vaiheessa, joten sainkin sovittua heidän kanssa, että vuokraamme 500kg tärylätkän kimppaan. Naapuri kävi aamusta hakemassa tärylätkän ja tärytteli oman tonttinsa. Minun vuoroni oli iltapäivällä, joten muuttohommat hetkeksi sivuun ja tontille kävelemään ympyrää. Iltapäivä ja ilta siinä sitten kuluikin mukavasti, kun viisi tuntia köröttelin tontilla maata tiivistäen. 


Huominen aikaa saada rakennuslupa tai sitten odotettelemme kolme viikkoa lisää...

Kommentit

  1. Mekin olemme tässä jo jonkun tovin odotelleet lupahakemuksista vastausta. Toivotaan, että menee läpi niin päästäisiin pian jo maanrakennushommiin. Mukavaa, että olet päässyt toimimaan apupoikana urakassa, siinä se projekti paremmin hahmottuu!

    VastaaPoista
  2. Meilläkään ei aikoinaan mennyt lupahakemus ensimmäisellä kerralla läpi, eikä tainnut vielä toisellakaan. Hieman venyi maanrakennushommien alkaminen kun piti odotella päätöksiä. Mutta lopulta se talo tontille ilmestyi ja nyt ollaan asusteltu jo melkein vuosikymmen täällä Jyväskylän kupeessa.

    VastaaPoista
  3. Tuo luvan odottelu on kyllä ärsyttävä vaihe kun joutuu vain odottelemaan. Meilläkin on lupahakemus laitettu mökin sähkökaapeleiden alitusta varten. Mutta hommia ei ole muutenkaan tarkoitus aloitella näin talvella. Tsemppiä teille rakentamiseen!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)