Väärinymmärryksen lisähinta

Tontilla ovat asiat edenneet ja pikku hiljaa olemme siinä vaiheessa, että voidaan alkaa suunnittelemaan perustusten tekemistä. Alunperin olisimme olleet kiinnostuneet ostamaan koko paketin, mukaan lukien maanrakennustyöt, Helmitaloilta. Helmitaloilla on tähän kiinteä hinta, jolla tekevät näitä töitä. Tonttimme pohja ei kuitenkaan ollut sellainen mihin Helmitalot tekevät maanrakennustyöt. Tontillemme tarvittiin liikaa täyttöä ja tämän vuoksi nämä maanrakennustyöt eivät onnistuneet Helmitalojen kautta (Tontilla ei saa olla paalutettavaa, liikaa täyttöä yms. vaan sen pitää olla kuta kuinkin  tienpinnan korkeudella, että Helmitalojen kautta tehtävät maanrakennustyöt onnistuvat.)

Löysimme onneksi paikallisen maanrakennusyrityksen, Maanrakennus Eino Mäkinen, ja heidän kautta homma on toiminut hienosti. On ollut hieno katsoa miten Jouko ohjaa kaivinkonetta ja pyörittää kauhaa.


Sopimusta ja kauppoja Helmitalojen kanssa tehdessä tilasimme heiltä autokatokseemme perustukset. Saimme näille hinnan ja me ymmärsimme, että tämä hinta on samanlainen kiinteä hinta, kuin mitä esimerkiksi heidän hinta olisi maanrakennukselle tai ikkunoiden suurentamiselle. Näin ei kuitenkaan ollut. Tämä selvisi, kun selvittelin perustukset tekevän porukan aikatauluja. He alkoivat kyselemään perustuskuvia autokatoksellemme. Kun kysyin näistä kuvista Helmitaloilta, niin selvisi, että heidän antama perustusten hinta koskee vain heidän oman malliston autokatosten perustuksia. Jännä juttu sinällänsä, kun jo ennen kauppoja heille mainitsimme, että tilamme autokatoksen toiselta toimittajalta ja rakennamme sen itse. Ennen sopimusta kyselin vielä Kymppitalleja varten perustusten tekemistapaa.

Stressikertoimen noustua, lähetin kyselyt muille perustuksia tekeville yrityksille perustusten hinnoista ja Helmitaloille kyselyä, mitä maksaisi heidän kautta nämä meidän tarvitsemat perustukset. Helmitalojen perustusten hinta nousi tuhannella eurolla. Ikävä korotus budjettiin, johon ei oltu varauduttu, kun tämän piti olla könttähinta.

Stressin purkua 

Loppu hyvin, kaikki hyvin? No siihen hintaan emme saaneet perustuksia, mitä se alkuperäisessä sopimuksessa on. Ehdotimme, että johtuu tämä väärinymmärrys kenestä tahansa (mielestämme ei johdu ainakaan yksin meistä), niin pistetään tuhannen euron lisälasku puoliksi. Helmitalot suostuivat tähän ja nyt siis perustukset tehdään samalla porukalla kuin asuinrakennuksen perustukset.

Mitä tästä opimme? Niin myyjän kuin ostajan kannattaa aina kerrata tarkalleen sopimuksen sisältö vaikka asiasta olisi puhuttu jo aikaisemmin. Tarjouksessa ja sopimuksessa myyjä voi tarkoittaa toista ja ostaja luulla toista.

Kommentit

  1. Tontillamme on myös uuden valmistalon oston myötä vihdoin alkamassa maanrakennustyöt perustuksia varten. Vihdoinkin saadaan rakennusprojekti etenemään! Kiitos vinkistä, että sopimukset kannattaa katsoa todella tarkasti läpi.

    VastaaPoista
  2. Teillähän on hyvännäköisesti lähtenyt maanrakennustyöt luistamaan! Meilläkin on juuri pihan muokkausprosessi käynnistymässä, että juuri oikeastaan tänään toi kuljetusliike maanrakennuslaitteet ja muut vastaavat isolla rekalla, että sitten itse hommat voisivat alkaa jo toivottavasti loppuviikosta. Hyvä että pääsitte sopuun sen laskun kanssa! Ihanan näköinen koira muuten teillä.

    VastaaPoista
  3. Ikävää, että jouduitte stressaamaan kesken jo muutenkin stressaavan projektin. Naapurimme aloittivat juuri viime viikolla maanrakennushommat täällä Naantalissa. Saa nähdä millainen talo naapuriin oikein nouseekaan!

    VastaaPoista
  4. Voi ei, ikävää että maanrakennustyöt ei menneet aluksi putkeen. Meilläkin pitäisi tehdä maanrakennushommia täällä Kiteellä kun vanha jätevesijärjestelmä kaipaa uudistusta. Voi olla, että jo ensi kesänä ilmestyy kaivinkone kotipihaan.

    VastaaPoista
  5. Harmi ettei mennyt ihan heti putkeen suunnitelmat maanrakennuksen hinnasta, mutta hienoa, että saitte asian ratkaistua. Ystävämme ovat myös aloittelemassa maanrakennustöitä. Kävimme tontilla ihmettelemässä työkoneita ja hydraulisylintereiden toimintaa sekä kaivinkoneiden työskentelyä. https://www.pikapaja.com/hydraulisylinterit

    VastaaPoista
  6. Ystävämme ovat myös aloittelemassa rakennusprojektiaan. Heillä on maanrakennustöiden suunnittelu ja valmistelu ajankohtainen, joten oli hyödyllistä lukea teidän projektistanne. Tällä hetkellä heillä on etsinnässä maanrakennusyritys, joka tekee myös telekaapeleiden alituksen. https://www.maarakennus-jussila.fi/paineilmamyyra

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)