Putkien piilottelua ja kiireinen viikko

Muu perhe lomaili heinäkuun lopussa viikon mummolassa. Itse palasin kesälomilta töihin ja samalla riitti töitä myös tontilla. Viikko oli melko kiireinen, sillä päivätöiden lisäksi kaikki illat menivät pohjatöiden parissa ja muissa taloon liittyvissä jutuissa, kuten sähköpalaverissa ja tarvikkeiden hankinnassa. Olisi ollut mahtava tilaisuus käydä terassilla ja nauttia rauhasta kotona, mutta raksahommat pitivät kiireisinä ja kaikki muu aktiviteetti, mitä olin ajatellut, jäi tekemättä.


Maanantaina oli vuorossa täryttely, jotta pohjasta saadaan tukeva. Työpäivän jälkeen kävelin siis tontilla jälleen kerran ympyrää toisen työpäivän verran. Tiistaina merkkailimme maanrakennusurakoitsijamme kanssa alustavasti rakennusten paikkoja ja tasoittelimme pohjia.

Säät suosi ulkoilua, mittari näytti 31.


Torstaille olin sopinut putkimiehen tekemään tontin osuuden viemäröintiä ja muita tarvittavia putkihommia. Sadevesiputket ja salaojat laitamme maanrakennusurakoitsijan kanssa itse. Keskiviikkona heräsin siihen, että meillä pitäisi olla sopimukset Nokian Veden kanssa ennen, kun ruvetaan näitä hommia tekemään. Virastolla oli lomakausi meneillään, mutta marssin silti heidän oven taakse. Minulla kävi tuuri, kun ovesta tuli juuri sopivasti Nokian veden henkilökuntaa. Esitin asiani ja sain kutsun sisälle. Vartin päästä minulla oli liittymissopimuspaperit kädessä. Tähän mennessä ei ole kuin hyvää sanottava Nokian kaupungin toiminnasta rakentamiseen liittyen!


Sopimuksen jälkeen Nokian vedeltä tullaan liittämään kiinteistö vesijohtoverkostoon ja tuodaan viemäriverkoston tarkastuskaivot tontin rajalle. Aloin soittelemaan näiden perään ja kyselemään, millon tämä mahtaisi onnistua. Loma aiheutti hieman aikatauluun ongelmia, joten sovimme, että haen itse kaivot, jotta putkimiehemme pystyy tekemään työnsä. Varastolla työnjohtaja jutteli, että katsotaan jos asentajat ehtivät käymään tontilla. Taas voisi sanoa, että nopeaa toimintaa Nokialla... Asentajat olivat kurvanneet aamukahvinsa jälkeen tontille ja kiinteistömme oli liitetty Nokian vesijohtoverkostoon jo ennen kello yhdeksän aikaa. Tämä liittäminen tapahtui siis alle vuorokausi siitä, kun olin virastotalon oven takana kolkuttelemassa, jos saisin sopimusta aikaiseksi.


Torstaina ja perjantaina ohjelmassa oli sadevesi- ja salavesiputkien asentaminen talon ympärille. Samalla putkitettiin ja upotettiin maahan sähkö- ja nettikaapelit. Maanrakennuksessa on ollut oma hommansa, mutta nyt on kiva nähdä, että jotain konkreettista alkaa valmistua. Nyt tontilla onkin jo perustusporukka aloitellut hommia...

Kommentit

  1. Hauskaa, että teillä on nuorimmaisetkin päässeet maanrakennushommiin. Meidän tontilla saatiin juuri tasoitushommat tehtyä. Seuraavaksi olisikin sitten vuorossa putkien asennus. Mukavaa päästä projektissa eteenpäin.

    VastaaPoista
  2. Veikeää kuulla, että lapsetkin ovat mukana hommissa. Meillä on suunnitteilla vähän pienempi projekti, nimittäin piha-alueen uudistaminen. Olen ottanut harrastuksekseni betonimurskeesta ja muusta hyödyllisestä lueskelun. Eiköhän sitä kohta päästä jo hommiinkin kunhan säät lämpenevät.

    VastaaPoista
  3. Näyttää tutulta hommalta! Me rakennamme jo toista taloamme täällä Mikkelissä. Seuraavaksi pitäisi saada jätevesijärjestelmät asennettua. Kovilla helteillä nuo pohjatyöt on kyllä aikamoinen haaste.

    VastaaPoista
  4. Ystävillämme on myös maanrakennustyöt käynnissä. Vuorossa heilläkin on putkien asennusta ja myös sähkö- ja nettikaapeleiden. He etsivätkin yritystä, joka tekee telekaapeleiden alituksen. https://www.maarakennus-jussila.fi/paineilmamyyra

    VastaaPoista
  5. Onpas ollut todella hyödyllistä tietoa teidän blogissa, etenkin maanrakennustöitä koskien. Itse olemme aloittamassa rakennusprojektia tontillamme. Maanrakennuksen suunnitteleminen on juuri työn alla ja mietimmekin juuri, miten hyödyntää mahdollisimman paljon maata pihantekemisessä, mutta osalle maa-ainesta tilataan varmaankin maansiirto. https://www.jarvioy.fi/maanrakennus

    VastaaPoista
  6. Onpas ihania kesäisiä kuvia tässä kirjoituksessa. Olipas nopea prosessi saada liittymissopimus vesijohtoverkostoon, toisinaan asiat voivat siis hoitua yllättävänkin nopeasti ja ketterästi. Tuttavillamme on myös maanrakennustyöt alkuvaiheessa, täytyykin vinkata heille blogistanne, koska olen löytänyt täältä todella hyviä vinkkejä maanrakennus aiheesta. https://www.koneurakointipykalisto.fi/maanrakennus

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)