Tutustumassa Helmitalon talotehtaalla

Kodiksi Helmitalo

Viime viikolla pääsimme viikonlopun viettoon iloisen uutisen saattelemana, Helmitalo oli ottanut meidän talopaketin työnalle ja tämä pystytettäisiin tontille parin viikon sisään. Ennen huomista autokatoksen kasausprojektia olikin hyvä aika käydä tutustumassa paikkaan, jossa talopaketin elementit valmistetaan.


Itsellä on tietysti pieni ajatus millainen paikka "talotehdas" on, mutta pitääkö ajatus yhtään paikkansa, niin nyt pääsimme ottamaan siitä selvää, kun saimme luvan vierailla Helmitalon tehtaalla Akaassa. Helmitalo ei ole mikään suuri talovalmistaja kuten Kastelli, Design-talo yms. ja heidän talojaan löytyykin enemmän vain Pirkanmaan alueelta sekä nykyään myös pääkaupunkiseudulta. Helmitalon ollessa pienempi talovalmistaja ei heidän tehdasaluekaan ole suuri. Tällä hetkellä tuo sijaitsee vielä Akaassa Turuntien varressa mutta esittelyn aikana kuulimme, että ovat syksyn aikana muuttamassa Toijalan ABC lähelle. Itse tehdas käsitti yhden ison hallin ja vähän toimistotiloja.

Hallissa on mahdollisuus rakentaa kahta-kolmea talopakettia yhtä aikaa mutta tällä hetkellä siellä rakennettiin vain meidän talopakettia ja toisen talon päätyelementtejä. Tuon toisen talon muut elementit olivat jo valmiina odottamassa kuljetusta kohteeseen.


Seuraavaa kuorma on siis sitten meidän talopaketti. Tällä hetkellä pöydällä oli valmistuksessa pohjoisen puolen seinää keittiön kohdalta.


Helmitalolta Ilari Inomaa kierrätti meitä hallissa ja esitteli mm. heidän käyttämiä rakennusmateriaaleja ja kertoi miten heillä elementit valmistetaan sekä suojataan ettei vesi pääse vahingoittamaan rakenteita rakennusaikana. Oli mielenkiintoista nähdä ja kuulla miten Helmitalolla toimitaan ja tämä kyllä antoi ainakin itselle turvallisen olon, että vaikka talopaketti onkin tulossa syksyllä, niin ei ole hätää vaikka vähän satelisikin.

Talopakettia kun ostimme niin yksi muutos, minkä halusimme oli olohuoneen ikkunoiden suurennus. Nämä ikkunat näimme nyt tehtaalla ja vaikka nuo vielä olivatkin paketissa, niin molemmat myhäilimme tyytyväisyyttä muutoksesta. Nyt vaan sitten odottaa jos sitä, että nuo saadaan seiniin kiinni ja seinät tontille pystyyn.


Kommentit

  1. Kiitos hienosta artikkelista tuotantohallista. Setäni on parhaillaan perustamassa yritystä ja hänelläkin olisi käyttöä tällaiselle suurelle hallille. Hän etsii sopivaa paikkaa teräshallituotantoa varten. Hyvä tietää, että hallissa on mahdollista rakentaa kaksi tai kolme talopakettia samanaikaisesti. https://www.hallipojat.com/rakennuspalvelut

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)