Lasten huoneen sisustus: Ihanat syntymäjulisteet, tapetit ja muita valintoja

Yhteistyössä Vede

Kun saimme talopaketin tontille, asia konkretisoitui ihan uudella tavalla! Ja minä tietysti innostuin miettimään tarkemmin sisustusjuttuja.

Meille tulee kolme erilaista lasten huonetta, jokaiselle oma. Lapsemme ovat tällä hetkellä 1- 3- ja 7-vuotiaita, joten huoneista tulee erilaisia. Mieheni haluaisi lasten huoneisiin jonkin tehostevärin, minä taas olen etsinyt erilaisia tapettimalleja. Varsinkin pienten huoneisiin haluaisin yhden seinän tehostetapetilla. Tapeteilla saa helposti väriä ja ilmettä, mutta en halua huoneista levottomia. Muiden sisustusjuttujen pitäsi olla siis suhteellisen neutraaleja.

Olen saanut päähänpinttymän syntymäjulisteista ja haluan sellaiset jokaisen lapsen huoneeseen. Selasin netin tarjontaa ja löysin paljon erilaisia ja ihania julisteita. Yksi malli kuitenkin nousi ylitse muiden, Veden ajaton ja selkeä juliste. Tämä sopii myös mielestäni isomman lapsen huoneeseen. Ilokseni pääsin tekemään yhteistyötä Veden kanssa.

Lasten huoneiden sisustusvalintoja

Tämän hetken tapetti suosikkini ovat O:n huoneeseen Ferm Living Half Moon minttu-kuitutapetti... 

...ja R:n huoneeseen Scion Mr Fox tapetti. Kuvat tapeteista on lainattu näiden linkkien takaa.


Saatan vaihtaa vielä mieltäni, mutta pystyn jo näkemään mielessäni toiveideni lasten huoneet. E saa jo enemmän itse vaikuttaa omaan huoneeseensa ja yritän pitää omat mielipiteeni enemmän taustalla. Pieniä sisustusjuttuja kuitenkin ajattelin vaivihkaa laittaa esille ja syntymäjuliste on näistä yksi. Todennäköisesti E:n huoneeseen maalataan yksi seinä tehostevärillä ja lapseni tuntien, värinä on jonkin sävyinen vihreä tai sininen.

Kaikki lastenhuoneet ovat kooltan noin 10m2. Jokainen huone on hauskasti eri nurkissa taloa. Pienten huoneet ovat vastakkain ja koululaisella on oma rauha talon toisessa reunassa. Meillä on vielä mietinnässä, että laitammeko aluksi pienille kerrossängyn toiseen huoneeseen vai heti molemmille omat sängyt omiin huoneisiin. Joka tapauksessa huoneet on korvamerkitty jokaiselle lapselle ja ne muuten sisustetaan heidän näköisiksi.



Meillä on kaikilla lapsilla Niemen Unipuu sängyt. Emme ole vielä päättäneet, että tuleeko esimerkiksi koululaiselle sänky parvena vai puoliparvena. Nuorimmalle meillä on varastossa Unipuun jatkettava Jatkopuu-sänky. Tällä hetkellä hän nukkuu vielä pinnasängyssä.

Kuva vanhan kodimme lasten huoneesta

Kuva Habitare 2019 messuilta Niemen osastolta


Meillä on myös ihania yksittäisiä tavaroita, joita ripottelen lastenhuoneisiin. Esimerkiksi alla olevassa kuvassa oleva iso puinen auto sekä ylemmässä vanhan kodin sänkykuvassa oleva keinuhevonen.


Veden syntymäjulisteet

Veden syntymäjulisteisiin kirjataan vauvan nimi, syntymäpäivä- paikka- ja -kellonaika, viikonpäivä, syntymähetken sää sekä vauvan pituus ja paino. Syntymäpäivän säätä ei tarvitse itse muistaa, vaan se tarkistetaan Veden toimesta. Lisäksi julisteeseen saa vauvan kuvan. Kuvasta muokataan kuvankäsittelyohjelmalla mustavalkoinen lyijykynäpiirroksen omainen hahmotelma.

Täältä löytyy lisätietoa julisteesta ja siihen tulevista tiedoista. Tilaaminen on tosi helppoa ja vauvan oma kuva tekee siitä aivan erityislaatuisen.

Meidän perheen arjesta enemmän kertovasta blogista löytyy tähän aiheeseen myös toinen postaus: Uuden kodin sisustusta: syntymäjulisteet, raskauskuva ja muita ihania tauluja.




Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)