Meillä on talo: Meidän Helmitalo saapui tontille!

Vihdoin tuli kauan odotettu päivä 13.9.2019 ja meillä on talo! Meidän Helmitalo saapui tontille. Tai...tässä tapauksessa kauan on suhteellinen käsite. Päätimme toukokuun alussa, että etsimme tonttia ja sen kauppakirjat kirjoitettiin 13.6.2019. Talosta teimme sopimuksen Helmitalon kanssa 11.6.2019. Rakennusluvan jätimme juhannuksen jälkeen ja maatyöt pääsivät alkuun heinäkuun alussa.

Helmitalo blogi

Meidän Helmitalo

Toki taloja nousee vielä nopeamminkin. Meillä ideasta rakentaa talo, meni neljä kuukautta siihen, että tontille ilmestyi talo. Nyt alkaa sitten konkreettisesti se talon rakentaminen ja tulevat kuukaudet tulevat olemaan varmasti jännittäviä.

Helmitalo

Talopaketti saapui tontille aamulla noin klo 7 ja ensinmäinen seinä nousi pystyyn noin klo 7.30. Ennen klo 9 olivat kaikki seinät jo pystyssä. Kello kolmeen mennessä iltapäivällä raksaporukka oli lähtenyt viikonlopun viettoon ja meillä oli pystyssä talonrunko ja katto.


Takapihankin pystyi hahmottamaan ensimmäistä kertaa paremmin, kun samalla viikolla talon kanssa sinne tuotiin täyttöä ja multakerros. Olin niin fiiliksissä, kun näin talon ensimmäistä kertaa.



Kävimme perjantaina monta kertaa tontilla :) Heti aamulla katsomassa, miten työt alkavat etenemään ja iltapäivällä pääsimme tutkimaan jo kaikessa rauhassa. Talo näyttää sisältä hassun pieneltä, joten odotan kovasti, että sinne tulee väliseinät ja tilan pystyy hahmottamaan paremmin.


Seuraa meidän Helmitalon rakentumista meidän Helmitalo blogista :)


Kommentit

  1. Teillähän on mukavan nopeasti mennyt tuo koko prosessi tontin hankinnasta jo talon pystytykseen. Meilläkin olisi suvumme kautta tontti, jonne haluaisimme muuttaa joskus tulevaisuudessa ja mietimme juuri muuttovalmis taloa vaihtoehdoksi. Kauanko talon pystyttämisessä kestää kokonaisuudessa, että se on valmis muuttoa varten?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta, meillä edennyt vauhdilla siitä kun päädyimme rakennuttamaan talon. Tuo varmaan talovalmistaja kohtaista miten nopeasti pääsee muuttamaan siitä kun pystytyshommat alkavat. Varmaan aika yleistä on, että 6-8 kuukautta siinä menee sen jälkeen. Paljon vaikuttaa esimerkiksi lattiavalun kuivumiseen menevä aika. Itse olen kuullut, että jotku päässet n. 4 kuukauden jälkeen jo muuttamaan, kun jollain se aika on mennyt pelkästään lattiavalun kuivumiseen. Mielellään kuulen itsekin kommentteja miten nopeasti kenelläkin on talot valmistuneet?

      Poista
  2. Kyllä on vauhdilla talo pystytetty. Meillä naapurissa alkaa talon rakennus. Mielenkiinnolla seuraillaan sivusta talon rakentamista ja onneksi naapurit tuttuja, joten päästään varmasti sisältäkin katsomaan kun on talo pystytetty. https://www.remonttiakaa.fi/rakennuspalvelu

    VastaaPoista
  3. Tuo on hauska, kun nykyään nuo voidaan vain kuljettaa tontille. Meillä myös rakentaminen meneillään. Tällä hetkellä etsinnässä on erikoispaneelit. Minulla haaveena olisi saada jonkinlaiset kattorimat olohuoneeseen. Eniten odotan sisäpintojen tekoa sekä sisustuksen toteuttamista.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)