Asunnonhakua, neuvotteluita ja ensimmäinen kiinnitys

Voisi olettaa, että sitä huokaisee helpotuksesta, kun oman myynti varmistuu ja seuraava haave on toteutumassa. Vielä ei kuitenkaan ole voinut huokaista. Myynnin jälkeen alkoi kova väliaikaisen asunnon metsästäminen. Tästä voisi kirjoittaa oman tarinan, miten asunnon hakeminen meni ja millaista palvelua jostain voi saada, mutta loppu hyvin kaikki hyvin. Ensin ei meinannut Harjuniitystä löytyä meille vuokra-asuntoa ollenkaan, mutta lopulta meille löytyi sieltä 59 m2 kerrostalo kaksio. Siellä sitten tulemme viettämään kolmen pojan ja koiran kanssa sen ajan kuin uuden talomme valmistuminen kestää. Olemme miettineet, että siitä tulee mielenkiintoinen seikkailu, mutta uskon, että kaikki menee hyvin. Asunnosta löytyy oma sauna, joten se korvaa neliöiden puuttumista ainakin itselleni.



Teimme myös ensimmäisen kiinnityksen ja palkkasimme itsellemme pääsuunnittelijan ja vastaavan. Tänään poikkesimme hänen kanssa tontilla ja heti huomasi, että on hyvä olla heti alkuun ammattitaitoinen kaveri mukana projektissa. Mitä siitä tulisikaan, jos yrittäisi itse selvitä kaikista lupa-asioista yms. Tonttivierailun aikana tapasimme myös tulevat naapurimme, joilla rakennusprojekti on perustuksissa saakka.



Joko nyt voisi siis huokaista. Ehkä hieman, mutta jotta projekti saadaan joskus valmiiksi, tarvitaan itse projekti. Eli vielä olisi käytävä viimeisiä keskusteluja talovalmistajan kanssa, jonka olemme valinneet loppusuoralle. Jos keskustelut menevät hyvin, niin talokaupat ovat lähellä. Samalla olen käynyt keskustelua Kymppitallien kanssa autokatos+varastorakennuksista. Minä kirjoitan toiveita/vaatimuksia ja sieltä sitten vastaillaan kuvien ja tarjousten kanssa. Autokatoksen kanssa on edistytty hyvin ja nyt alkaa tuoltakin olemaan sellaista pakettia kasassa, mitä itse toivon. Autokatoshan meille tulee materiaalitoimituksena ja se on sitten tarkoitus itse askarrella pystyyn. Täytyyhän sitä nyt jotain itsekin saada rakentaa...

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)