Sisustussuunnittelu osa 1 - kiintokalusteet

Helmitalo tekee yhteistyötä Keittiömaailman kanssa, jonka kautta tulee kiintokalusteet. Ennen kuin voidaan alkaa tekemään lopullisia sähkö ja LVI-suunnitelmia pitää ainakin keittiössä, WC:ssä ja kodinhoito-/kylpyhuoneessa olla kiintokalusteet paikoillaan.

Olimme sopineet tapaamisen heti maanantaille Keittiömaailmaan. Helmitalolta ja Keittiömaailmalta olimme jo aikaisemmin saaneet esitepaketin, josta näki mitä kalusteita peruspaketti piti sisällään. Tämän paketin ja sisustussuunnittelun tekevän Nanavisualsin 3D-visualointityökalulla olimme valmistautuneet tapaamiseen. Heti alkuun voi sanoa, että ennakkovalmistautuminen kannatti, sillä pääsimme heti tekemään sellaisia muutoksia mitä olimme miettineet. Mikäli meillä ei olisi ollut mitään ajatuksia valmiina, niin ei varmaan yksi päivä riittäisi tälle tapaamiselle.

Meille selkeimpänä muutoksena mielessä oli keittiön kalustejärjestyksen muuttaminen. Alkuperäisessä pohjassa keittiö on jaettu vastakkaisille seinille ja työtasoa ei kovin jää tässä mallissa. Me halusimme L-mallisen keittiön, joka on kokonaisuudessaan myös yhtenäisempi sekä mahdollistaa enemmäm säilytystilaa / yhtenäistä tasoa.

Keittiön värimaailmaa voi muuttaa vielä pitkään, mutta tämäkin katsottiin nyt jo alustavasti kuntoon. Suunnitelmamme lähti sisustussuunnittelijalle, joka teki meille kuvat, miltä meidän keittiö näyttäisi näillä valinnoilla.



Kun keittiö oli saatu suunniteltua, oli aika katsoa muiden huoneiden kalusteet. Kodinhoitohuone ja kylpyhuone olivat meille sellaisenaan hyvät. Niissä kalusteet tulevat siis suunniteluille paikoille ja pakettiin sisältyvät kalusteet ovat sellaisenaan sopivat. Materiaalivaihdoksia näissäkin voi vielä tehdä, mutta uskoisin, että näillä mennään aika pitkälle.

WC:hen kuuluu aika pieni allas ja allaskaappi. Nuo eivät oikein täytä tämän kokoisen talon "vaatimuksia" jos ajattelee talon olevan perheasunto. WC:ssä halusimmekin vaihtaa altaan isommaksi ja allaskaapin vetolaatikoiksi, jotka mielestämme ovat käytännöllisemmät. WC:ssä teimme myös pieniä muutoksia mm. peilikaappiin ja näin saimme WC:stä sellainen kuin halusimme.

Talosta löytyy neljä makuuhuonetta. Näihin meillä oli selkeänä mielessä millaiset vaatekaapit haluamme. Poikien huoneisiin kaikkiin samanlaiset ja meidän makuuhuoneeseemme iso liukuovikaappi. Poikien kaapit saatiin nopeasti kasaan ja meidänkin makuuhuoneen kaapin sisäjärjestys löytyi suhteellisen kivuttomasti.

Lopuksi vielä eteisen vaatekaappi. Eteiseen kuuluu alkuperäisenä yksi kaappi ja avonaulakko. Ei kovin käytännöllistä ja siistiä. Tähän siis haluamme myös liukuovikaapin, jonka taakse saa takit ja muut ulkovaatteet siististi piiloon.

Tietyt kiintokalusteet siis kuuluvat talopaketin hintaan ja muutoksista veloitetaan Keittiömaailman puolesta erikseen. Muutoksia tehdessä pystyi koko ajan seuraamaan, miten muutokset vaikuttivat hintaan. Muutoksia tehdessä hyvitystä sai poistettavasta kalusteesta, jos muutti kalustusta toiseksi. Mikäli olisi halunut jättää jonkun kokonaan pois, tästä ei saa hyvitystä. Tämä on mielestäni vähän miinus, mutta onneksi tällaisia kokonaan poistettavia kalusteita ei meidän kohdallamme juurikaan ollut. Ainoastaan eteisen kaapit ovat tällaiset, kun kotona tutkiskelun ja vertailun jälkeen päädyimme ottamaan meidän makuuhuoneemme ja eteisen liukuovikomerot muualta. Näin näistä saadaan usean sadan euron säästöt. Eteiseen suunnitellut alkuperäiset kalusteet toimitetaan meille, mutta niitä ei asenneta. Katsotaan päätyvätkö ne varastoon tai jonnekin muualle.

Valmistautuminen tapaamiseen kannatti. Meillä oli siis kaikki muutokset selkeästi mielessä ja tämä varmasti joudutti tapaamista. Silti aikaa tapaamisessa meni 3,5 tuntia. Eli mitä mukana olleet vajaa 1-vuotias ja vajaa 3-vuotias olisivatkaan joutuneet kestämään, jos emme olisi olleet yhtään valmistautuneet... 

Seuraavaksi odotellaan sitten sähkökuvia.

Kommentit

  1. Kauan voikin mennä aikaa näissä tapaamisissa, mutta on se hyvä ettei kiirehditä. Sitä kun olisi hyvä saada suunniteltua tila, johon on tyytyväinen vuosien ajan. Meillä harkitaan parhaillaan keittiöremontin teettämistä. Salaa jo olen suunnitellut värimaailmaa ja muuta, vaikka ei lopullista päätöstä ole vielä tehtykään.

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)