Kauppoja, sopimuksia ja nimiä paperiin

Viimeksi kulunut reilu viikko on ollut täynnä kauppoja!

Viime viikon tiistaina aloitimme kirjoittamalla nykyisen asuntomme kauppakirjat. Tämä kauppa on nyt todellistakin todellisempi ja meillä on n. kuukausi aikaa pakata tavaramme ja suunnata kohti seikkailuamme. Asuntomme ostajat eivät ostaneet meiltä taloyhtiöön kuuluvaa autotalliosakettamme, joka on meille tällä hetkellä helpotus. Talli jää meille rakennusaikaiseksi varastoksi ja sen laitamme myyntiin, kun saamme siirtää tavaramme omakotitaloomme.

Perjantaina saimme viimeiset silaukset tehty talopakettiimme ja samalla pääsimme hinnasta sopuun, joten sovimme myös tuosta kaupat. Talokaupat teimme Helmitalojen kanssa Onnenhelmi 135 mallista. Talo toimitetaan meille avaimet käteen mallilla. Nämä kaupat tuli myöskin todelliseksi viimeistään tiistaina, kun allekirjoitimme kauppakirjat Helmitalojen kanssa.


Tiistaina palautimme myös väliaikaisen vuokra-asuntomme sopimuspaperit allekirjoitettuna. Eli sekin on nyt virallisesti sovittu.

Samaisena tiistaina sain päätettyä millainen varastosta tulee. Viimeiseksi vielä säädettiin varaston ovea ja sen eristävyyttä. Siitä ja hinnasta päästiin sopuun, joten laitoin myös tämän tilaukseen. Tästä sai myös kirjoittaa yhden sopimuksen, mutta se kävi kätevästi netin kautta. Itse asiassa allekirjoitin tämän sopimuksen Tampereella Pikku Kakkosen puistossa samalla, kun kävin hakemassa loput perheestämme allekirjoittamaan talokauppojen kauppakirjaa.

Ensimmäiseksi hankimme tontin. Tässä oli kuitenkin 3 viikon valitusaika, joten kaupat voimme kirjoittaa vasta tällä viikolla. Tänään kävimme aamusta Nokian virastotalolla. Nyt on sitten "kaikki" kauppakirjat allekirjoitettu ja tiedämme, mitä tulee ja minne tulee.

Ilman pankkiahan tämä hanke ei onnistuisi. Projektin aikana keskustelin usean pankkivirkailijan kanssa. Tämä on nykyään helppoa, kun asioita voi hoitaa puhelimitse ja verkossa. Lopulta päädyimme toteuttamaan tätä projektia Turun Seudun Osuuspankin kanssa, josta aiempikin asuntolainamme oli. Lopulliset asuntolainapaperit allekirjoitin puhelimella Ylöjärvellä jalkapallokentän laidalla samalla kuin E joukkue lämmitteli illan pelejä varten.


Viikon aikana ollaan siis oltu asuntovelattomia, mutta nyt taas velkaa riittää. Viikon aikana tuli tehty viisi allekirjoitusta, joilla on melko suuri merkitys perheemme tulevaisuuden suunnitelmiin. Vielä lupakuvat kuntoon, muut asiat rakennuslupaa varten kuntoon ja maarakennusurakoitsijan hommaaminen, niin projekti voi konkreettisesti alkaa.

Kommentit

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)