Rakennusblogi: Meidän Helmitalon Onnenhelmi

Blogin idea oli alkujaan rakennusblogi. Blogin pääasiallisena ideana on saada itselle muistiin rakennusprojektin aikaisia tapahtumia ja mietteitä. Itse olen tykännyt lukea rakennusblogeja ja niistä on saanut hyviä vinkkejä itse projektiin. Talopakettia, kun päätimme, niin tuli googletettua mahdollisia talomalleja ja oli kiva, kun jostain taloista löytyi blogitekstejä siitä, miten niiden rakennusprojektit ovat sujuneet. Eli ehkäpä tästäkin blogista joku voi löytää joskus apua omaa projektiaan miettiessään. Tämä on Helmitalo blogi.
Nyt alun tekstit ovat kertoneet siitä, miten tähän asti on päädytty, niin jatkossa blogi keskittyy siis tämän Helmitalon Onnenhelmi 135 rakennusprojektiin. Alla Helmitalon sivuilta otettu kuva siitä mistä lähdimme liikkeelle.
Onnenhelmi


Helmitalo kuvailee itseään nettisivuilla:

"Olemme helposti lähestyttävä talotehdas Pirkanmaalla. Pitkällä kokemuksella ja ammattitaidolla suunnitellut talomallimme on tehty suomalaisten perheiden kodeiksi. Helmitalot ovat pohjaratkaisuiltaan toimivia ja selkeitä kokonaisuuksia, joissa asuminen on vaivatonta ja edullista. Helmitalot rakennetaan aina tarkkaa rakennustapaselostetta noudattaen tehtaallamme Akaassa. Rakentamisessa käytetään kotimaisia ja laadukkaita rakennusmateriaaleja."


Tuosta helposti lähestyttävästä olen täysin samaa mieltä. Välillä sitä yllättyy, kun olen laittanut illalla noin klo 21 heille sähköpostia, niin vastaus on kilahtanut alle viiden minuutin sähköpostiin. Helmitalo valikoitui meille myös juuri tuon vuoksi, että heidän pohjaratkaisunsa oli selkeä ja meidän tarpeisiin valmis melkein sellaisenaan. Lisäksi Helmitalojen valintaan vaikutti myös laadukkaat rakennusmateriaalit. Monella talotoimittajalla perusmateriaalit ovat sitä halvinta perusmateriaalia, mutta Helmitaloilla materiaalit ovat lähtökohtaisesti jo yhtä tai kahta askelta paremmat kuin ihan perusmateriaali. Eli tällä hetkellä olemme olleet hyvin tyytyväisiä saamaamme palveluun Helmitaloilta ja voimme allekirjoittaa heidän esittelynsä. Toivottavasti yhteinen matkamme jatkuu yhtä hyvin.

Pikku Leijonien Helmikoti blogin tekstejä tulee minun lisäkseni kirjoittelemaan myös vaimoni Sari. Miten kirjoitusvastuut sitten jakaantuvat, niin sen aika näyttää, mutta itselleni pääasia on, että saamme tänne dokumentoitua rakennusprojektin etenemistä ja ajatuksia, joita projektin aikana herää. 

Helmitalo blogi

Pikku Leijonien Helmikoti on siis rakennusblogi, joka seuraa lapsiperheen Helmitalon rakentumista. Nimensä blogi on saanut perheen lapsista ja talotoimittajan mukaan. Toivon ja uskon, että talosta tulee meidän oma Onnenhelmemme. Tervetuloa mukaan seuraamaan projektiamme.


Tervetuloa seuraamaan meidän Helmitalon rakentumista tämän blogin kautta!

Kommentit

  1. Kiitos hienosta postauksesta talonrakentamisesta. Serkkuni on myös rakentamassa omaa kotia ja etsii hyvää huonekaluputkea sisustamiseen, kun sen aika tulee. On hyvä tietää, ettei aina kannata ostaa halvinta materiaalia, sillä kalliimpi materiaali on usein laadukkaampaa. http://verkkokauppa.lapinmetallikierratys.fi/tuote-osasto/huonekaluputki-nelio/

    VastaaPoista
  2. Kiitos kirjoituksesta. Me haaveilemma omakotitalon rakentamisesta, ja olemmekin miettineet jo etukäteen hieman käytännön järjestelyitä. Esimerkiksi ilmeisesti vaihtolavat kannattaa vuokrata, niin saa heti kaiken ylimääräisen kasaan poisvientiä varten. Innolla jään seuraamaan teidän projektia! Ehdottomasti pohjapiirrustus näyttää hyvältä. https://www.mikakorkeamaki.fi/vaihtolavakuljetus

    VastaaPoista
  3. Mukava lukea näistä muiden rakennusprojekteista. Tuttava myös rakentaa, heillä seuraavaksi LVI-työt edessä. Emme ole hetkeen käyneet rakennustyömaalla heidän kanssaan, mutta välillä olemme päässeet sinne myös ihmettelemään. Kalliin materiaaliin on tosiaan joskus hyvä satsata. Usein se laatu kuitenkin on myös parempi.
    https://www.ukonputki.fi/lvi-huolto-ja--asennukset

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)