Rakennuslupahakemus jätetty

Pienen vastoinkäymisen jälkeen rakennuslupahakemus on vihdoin jätetty. Tai mikä on vihdoin, kun jos peilaa hieman taaksepäin, niin asunnon laitoimme myyntiin n. 2 kuukautta sitten ja tontin hankinta päätöksen teimme n. kuukausi sitten. Eli tähän, kun vertaa, niin on edetty aika hyvällä tahdilla eteenpäin eikä prosessi ole kestänyt useita kuukausia, mikä sekin olisi mahdollista.

Rakennuslupaa haetaan siis Helmitalojen Onnenhelmi 135 talopaketin talolle ja Kymppitallien kahden auton autokatokselle varastolla. Asuinneliöitä asuinrakennukseen tulee 121 m2. Alkuperäiseen pohjaan nähden meidän pohjassa muutettiin vaatehuoneiden ovien paikkoja, keittiön kiintokalusteiden sijaintia, olohuoneen ikkunoiden kokoa suurennettiin ja talon toisessa päädyssä olevista makuuhuoneista tehtiin samankokoisia. Lisäksi vaatekaappeihin tulee pienia muutoksia. Näiden muutosten lisäksi pohja pyöräytettiin peilikuvaksi, jotta olohuoneen ikkunat eivät jää etupihalle tulevan autokatoksen taakse piiloon.


Näiden muutosten lisäksi pohja pyöräytettiin peilikuvaksi, jotta olohuoneen ikkunat eivät jää etupihalle tulevan autokatoksen taakse piiloon.

Tontit eivät ole hehtaaritontteja mutta kuitenkin ihan ok kokoisia asemakaavatontteja kaupunkialueella. Meidän tontin pinta-ala on 864 m2 ja rakennukset tullaan sijoittamaan siihen niin kuin ne asemakaavassa oli merkitty. Aluksi mietimme talon siirtämistä tontilla taaemmaksi mutta lopulta päädyimme, että takapiha saa jäädä lasten leikki-ja peliareenaksi.



Talomme tulee olemaan perinteinen neljän kulman talo. Helmitalolla julkisivun voi valita kolmesta eri vaihtoehdosta - perinteinen, ajaton ja moderni. Me valitsimme kultaisen keskitien eli ajattoman. Perinteisessä  mallissa esimerkiksi ikkunoissa on ruutuja, joita me emme halua. Modernista en tiedä ihan tarkkaan, mitä kaikkea siinä olisi muuttunut, ainakin ikkunat olisivat olleet erilaiset ja katon malli olisi ollut murrettu harja. Modernista olisi joutunut myös maksamaan ekstraa, joten koska Ajaton oli mielestämme hyvä, niin päädyimme siihen.


 


Talo tulee muutto valmiina ja autokatos rakennellaan itse Kymppitallien toimittamista materiaaleista. Mielenkiinnolla odotan millainen projekti siitä tulee ja kohdataanko minkälaisia haasteita projektin kanssa. Autokatokseen tulee siis kahden auton katos sekä vajaa 13 m2 varasto.



Näillä kuvilla (ja muilla vaadituilla liitteillä) saimme hakemuksen jätettyä maanantaina. Nokialla ei kauaa kestänyt, kun hakemus oli valmisteltu päätöksen antajille (naapurikuulemiset "rekisteröity" yms. ) Hakemuksen jättämisestä ei ehtinyt kulua kuin muutama tunti, niin kaupungin LVI-insinööri oli jo antanut lausuntonsa ja puolsi hakemusta. Seuraavana aamuna ennen kello kahdeksaa oli lausuntonsa antanut myös mittaustuotanto, että asemapiirros on ok.

Nyt sitten hakemus on virallisesti käsiteltävänä ja odotellaan, miten luvan saamisen kanssa käy. Ehkä hieman pessimistisenä ajattelin ennen hakemuksen jättämistä, että kaksi viikkoa on liian lyhyt aika luvan saamiselle. Hakemus lähti etenemään kaupungilla kuitenkin noin hyvin, niin pieni luotto on hiipinyt itselle puseroon, että lupa voisikin tulla ennen kuin päätöksen tekijät jäävät lomille. Odotellaan...

Kommentit

  1. Jouduitteko lisäselvityksiä tekemään autotallin ja varaston osalta kun rakennuslupaa hankittiin? Kaverini on juuri ostanut ison tonttialueen mihin olisi tarkoitus myös autokatosta ja varastoa miettiä. Hän kuitenkin on myös miettinyt hallin hankintaa. Luulen, että hallin hankkiminen tontille vaatisi vielä enemmän rakennusluvan osalta. Eikö kaikki kuitenkin liity siihen kuinka monta rakennusta tontille saa rakentaa. Luultavasti halli täyttää rakennuksen merkit täysin. En tiedä miten autotallien osalta menetellään?

    VastaaPoista
  2. Vaikka vaistoinkäymisiä on ollutkin niin hienoa että saitte lupahakemukset jätettyä. Ovathan nämä aina urakoita itsessään, kovin selvittelyä ja muuta. Me myös rakennutimme hallimme, ja se on vieläkin toki vaiheessa. Teollisuusputkien asennukset ovat edessä seuraavaksi. Innolla jään seuraamaan tätä blogia!

    VastaaPoista

Lähetä kommentti

Tämän blogin suosituimmat tekstit

Maanrakennustyöt: Eteneminen ja kustannukset

Terassin rakentaminen: Etupihan terassi ja muutokset terassisuunnitelmiin

Meille tuli Ecofloorin maakostea betoni: Miksi maakostea betoni?

Kylpyhuone ja wc-laattavalinnat sekä seinäpinnat

Kymppitallin autokatoksen pystytys (osa 1)